Elektrikli araç markası Zeekr, 750 milyon dolar yatırım alıp değerlemesini 13 milyar dolara çıkardı

Çin'in en büyük özel otomobil üreticisi Geely'nin lüks elektrikli araç markası Zeekr, düzenlenen Seri A turda 750 milyon dolar yatırım aldı.

Çin’in en büyük özel otomobil üreticisi Geely‘nin lüks elektrikli araç markası Zeekr, düzenlenen Seri A turda 750 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sonrasında girişimin değerlemesi 13 milyar dolara yükseldi. Yatırım turuna Mobileye’ın kurucusu ve CEO’su Amnon Shashua, Çinli pil devi ve Tesla tedarikçisi Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), Çin devletine ait Yuexiu Industrial Fund, Tongshang Fund ve Xin gibi yatırımcılar katıldı.

2021 yılının Mart ayında kurulan şirket, Geely’nin premium elektrikli mobilite markası olarak lanse ediliyor. Zeekr, standart olarak inovasyonla tam entegre bir kullanıcı ekosistemi yaratmayı hedefliyor. Marka, kendi pil teknolojilerini, pil yönetim sistemlerini, elektrikli motor teknolojilerini ve elektrikli araç tedarik zincirini içeriyor.

Zeekr, Ekim 2021’den itibaren ilk ürünü olan Zeekr 001‘i piyasaya sürdü. Daha sonra şirket, 2022 yılının Kasım veya Aralık ayında üretimine başladığı Zeekr 009 MPV modelinin teslimatlarına Ocak 2023’te başladı. Zeekr, hızla genişleyen global elektrikli araç endüstrisinde yer edinmek için önümüzdeki 5 yıl içinde iddialı bir plan yaptığını belirtiyor.

Bu yılın ilerleyen zamanlarında Zeekr, birinci sınıf SUV aracı Zeekr X dahil olmak üzere iki yeni modeli piyasaya sürecek. Zeekr, 2023 yılı içerisinde Avrupa pazarına da girmeyi planlıyor.

Elektrikli araç üreticisinin dünya genelinde ArGe merkezleri bulunuyor. Bu merkezlerde binlerce kişinin yenilikçi teknolojiler geliştirmek için çalıştığı da belirtiliyor. Yeni yatırım turunun ardından Zeekr, teknoloji araştırmalarını daha da artırmayı ve globale açılma planlarını hızlandırmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler