Restoranlar için sürdürülebilir gıda sistemi oluşturan Choco, 111 milyon dolar yatırım aldı

15.000 restorana hizmet veren Choco, 111 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1,2 milyar dolar seviyesine yükseltti.

Restoranlar ve tedarikçiler için daha sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturmayı hedefleyen Choco, yeni bir finansman turunda 111 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1,2 milyar dolar seviyesine yükseltti.

Mevcut finansman turu, Choco’nun B Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım almasından yaklaşık 6 ay sonra geldi. Altı ay önceki B Serisi yatırım turunun uzatması niteliğinde olan tur, Insight Partners ve G Squared tarafından ortaklaşa yönetildi.

2018 yılında kurulan Choco, geleneksel olarak elektronik tablolar ve kağıt-kalem ile işlem yapan gıda endüstrisini hedef alıyor. Şirket, restoranlar ve tedarikçilerin zamandan tasarruf etmelerini sağlamak için sipariş, tedarik süreci ve iletişim yollarını dijitalleştiren bir yazılım sunuyor. Choco ayrıca, tedarikçilerin arz ve talebi daha iyi bir şekilde dengeleyebilmelerini sağlıyor; böylece, daha az gıdanın israf edilmesi sağlanmış oluyor.

Girişim, verileri restoran ve tedarikçilerden toplayarak sıfır gıda israfı adına 2026 yılına kadar dünya genelinde toptan satış pazarını dijitalleştirmeyi hedefliyor. Choco, ABD, Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya ve Belçika’da aktif olarak faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz yıl kullanıcı sayısında %350 büyüme sağladığını söyleyen girişim, Şubat 2022 itibariyle 15.000 restoran müşterisi ile birlikte çalışıyor.

Choco aracılığıyla ticareti yapılan ürünlerin değeri ise, şubat ayı itibariyle 1,2 milyar doları aştı. Şirket, mevcut finansmanı ürün ve teknoloji gelişimini hızlandırmak amacıyla kullanmayı planlıyor. Ayrıca, ABD ve Avrupa’daki büyümesini desteklemek ve ek pazarlara açılmayı hedefliyor. Şu anda 400 çalışan ile hizmet veren girişim, bu sayıyı yıl sonuna kadar 600 kişinin üzerine çıkarmayı planlıyor.

Güncel İçerikler