Epic Games, yaklaşık 32 milyar dolar değerlemeyle 2 milyar dolar yatırım aldı

Epic Games, KIRKBI ve Sony Group Corporation'dan 2 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman turu, şirketin değerlemesini 31.5 milyar dolar seviyesine yükseltti.

Epic Games, hafta başında yaptığı açıklamada, metaverse inşa etme vizyonunun önemli bir parçası olarak 2 milyar dolar değerinde bir finansman turunu duyurdu. Mevcut yatırımcı Sony Group Corporation‘ın yanı sıra KIRKBI liderliğindeki finansman turu, Epic Games’in değerlemesini 31.5 milyar dolar seviyesine çıkardı. Şirketin açıklamasına göre her iki taraf da 1 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor.

Epic Games tarafından yapılan açıklamaya göre üç şirket de hem yaratıcılara hem de oyunculara büyük değer veriyor. Epic, bu son finansmanla, dijital ve fiziksel dünyalar arasındaki bağlantıyı keşfederek yeni sosyal eğlence çeşitleri yaratmayı hedefliyor.

Mevcut finansman haberi, şirketin çocuk dostu metaverse inşa etme planının bir parçası olarak Lego ile ortak olduğunu açıklamasından yalnızca birkaç gün sonra geldi. İki şirket, çocukların oynaması için sürükleyici bir dijital deneyim oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda çocuklar için güvenli ve eğlenceli hale getirmek için metaverse geleceğini şekillendireceklerini söylüyor. Epic ve Lego, söz konusu metaverse planları hakkında henüz detay vermekten kaçınıyor olsalar da, yapılan açıklamaya göre çocukların güvenliğini sağlamak ve çocukların mahremiyetini korumak iki şirketin öncelikleri olacak.

Epic Games’in CEO’su ve kurucusu Tim Sweeney, yaptığı açıklamada, “Bu yatırım, metaverse oluşturma ve oyuncuların arkadaşlarıyla eğlenebileceği, markaların yaratıcı ve sürükleyici deneyimler oluşturabileceği ve içerik üreticilerin bir topluluk oluşturup gelişebileceği alanlar yaratma çalışmalarımızı hızlandıracak” sözlerine yer verdi.

Bu finansman turundan önce Epic Games, Nisan 2021’de 200 milyon dolarlık Sony Group Corporation yatırımıyla birlikte toplamda 1 milyar dolar yatırım almıştı.

Güncel İçerikler