E-ticaret altyapısı sunan yerli girişim ikas, 3.5 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sağlayan yerli girişim ikas, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kendini yeni nesil e-ticaret altyapısı olarak konumlandıran yerli girişim ikas, aralarında 500 Global, Revo Capital, OYAK Yatırım, Finberg ve diğer global yatırımcıların katılımıyla toplam 3.5 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Şirketin mevcut yatırımcılarından QNBEYOND Ventures ve Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler de yatırım turuna eşlik etti. ikas, Ağustos 2020’de 45 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını almıştı. Aradan geçen iki yılın ardından ikinci yatırım turunu tamamlamış oldu. Ayrıca Mart 2020’de de QNB Finansbank’ın girişim hızlandırma programı QNBEYOND’un ikinci dönemine seçilen girişimler arasında yerini aldı.

2018 yılında Mustafa Namoğlu, Ömercan Çelikler, Tugay Karaçay ve Umut Ozan Yıldırım tarafından kurulan girişim, 2022 yılı itibariyle gözünü Avrupa’da Shopify, WooCommerce ve Wix gibi firmaların tahtına göz dikmiş durumda. Aldığı yatırımla birlikte rakiplerinin olduğu bu pazarda, operasyonlarını büyüterek, Türkiye ve yurtdışındaki büyümesini hızlandırmayı ve yıl sonuna kadar Avrupa’da 2 yeni ülkeye daha açılmayı hedefliyor.

Yatırımla ilgili demeç veren ikas kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Namoğlu, yaptığı açıklamada “Geliştirdiğimiz ışık hızındaki e-ticaret altyapısıyla müşterilerimiz, hem dönüşüm oranlarını artırıyor, hem de SEO konusunda ciddi bir avantaja sahip oluyor. Bununla beraber pazaryeri entegrasyonları, gelişmiş e-ihracat özellikleri, uygun fiyatı kargo anlaşmalarımız ile KOBİ’lere tasarruf sağlarken aynı zamanda işlerini büyütmelerinde yardımcı oluyoruz.” dedi.

Türkiye, Almanya ve İngiltere’de ofisleri bulunan, 10 ülkede binlerce müşteriye hizmet sağlayan ikas’ın hedefi 2030 yılına kadar Avrupa’daki en önemli 3 e-ticaret altyapı firmasından biri olmak.

Biz de yurt dışında büyümesini sürdürecek ikas’a yeni süreçlerinde başarılar dileriz.

Güncel İçerikler