ikas, 45 milyon TL değerleme ile QNBEYOND Ventures’dan yatırım aldı

2018 yılında Mustafa Namoğlu, Ömercan Çelikler, Tugay Karaçay ve Umut Ozan Yıldırım tarafından Ankara’da kurulan ve sizlerle ilk kez Haziran 2019 paylaştığımız yerli girişim ikas, 45 milyon TL değerleme ile QNBEYOND Ventures‘dan yatırım aldı.

ikas; perakendecilerin e-ticaret, pazar yeri ve fiziksel mağazalarını tek bir platformdan yönetebilmelerini sağlıyan bir girişimdir. “işleri kolaylaştırıyoruz” mottosuyla bugüne kadar çok kanallı ticaret yapmak isteyen 3000’den fazla perakendecinin büyümesine yardımcı oldu.

QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın ikinci döneminde yer alan ikas, son 6 ayda, aylık yüzde 25 büyüme başarısı gösterdi. 2021 itibarıyla da globalde adından söz ettiren bir ticaret platformu olmayı hedefliyor.

ikas kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Namoğlu yaptığı açıklamada “Covid-19’a rağmen hızlı büyüyoruz fakat beni en çok gururlandıran şey içerde yarattığımız ekip ruhu ve şirket kültürü. Hedefimiz 10 sene içerisinde Türkiye’den çıkmış en başarılı teknoloji şirketi olabilmek.” dedi.

QNBEYOND Ventures yönetici ortağı Özge Öz “ikas’ı uzun zamandır takip ediyorduk ama hızlandırma programımız sayesinde ekibin çalışma azmi ve vizyonlarına tanık olduk. Onların bu yolculuklarında yanlarında olabilmek bizim için büyük mutluluk ve gurur.” dedi.
Büyüme stratejisi doğrultusunda içerik pazarlamasını da etkin kullanan ikas ekibi, Kolay Değil ve E-Ticaret Türkiye YouTube kanallarında perakende, e-ticaret ve girişimcilik konularında faydalı içerikler üretiyor.

Bu yatırım ile QNBEYOND Ventures, üçüncü yatırımını yapmış oldu. Hatırlarsanız daha öncesinde Kassa ve KolayBi‘ye de yatırım yapmıştı. Yeni yatırımlar oldukça sizlerle tüm gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler