Sağlık girişimi Viz.ai, 100 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1.2 milyar dolar yükseltti

1.000'den fazla hastanede kullanılan hastalık teşhisi ve hasta bakım platformu Viz.ai, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka destekli hastalık teşhisi ve bakım platformu Viz.ai, 1,2 milyar dolarlık bir değerleme ile D Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tiger Global ve Insight Partners tarafından ortaklaşa yönetilen yatırım turu, Scale Ventures, Kleiner Perkins, Threshold, GV (eski adıyla Google Ventures), Sozo Ventures, CRV ve Susa dahil olmak üzere mevcut yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

2016 yılında kurulan Viz.ai, sağlık hizmetlerini dönüştürmek için yapay zeka kullanan hastanelere karar verme anlarında kritik teşhis verileri ile destek sağlıyor. Bakım koordinasyonunu kolaylaştıran girişim, aynı zamanda bakım yolları sağlayarak hastaları en uygun uzmanlara bağlama sorununu ortadan kaldırıyor. Viz.ai müşterileri arasında Mount Sinai Sağlık Sistemi, Thomas Jefferson Üniversitesi, Banner Health, CommonSpirit Health ve aynı zamanda bir yatırımcı olan HCA Healthcare yer alıyor.

Geniş hastane ve müşteri ağı sayesinde Viz.ai, her 32 saniyede bir hastanın bakımına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz yıl boyunca aort hastalıkları, pulmoner emboli ve serebral anevrizma için yapay zeka odaklı çözümler piyasaya sürdü. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da önemli bir büyüme sağlayan şirket, San Francisco, Tel Aviv, Portekiz ve Amsterdam’daki ofislerinde olmak üzere son 12 ayda ekibini 180 kişiden 350’nin üzerine çıkardı. Şirket, önümüzdeki 12 ayda yaklaşık 200 kişi daha işe almayı planlıyor.

Mevcut finansman duyurusu, Viz.ai’nin yapay zeka temelli yaşam bilimi platformunun lansmanını takip ediyor. ABD ve EMEA bölgesinde 1.000’den fazla hastanede kullanılan şirket, geçtiğimiz ağustos ayında 40 milyon dolar finansman aldığı haberini duyurmuştu.

Güncel İçerikler