Elon Musk, Cybertruck’ın 2023’de satışa sunulacağını duyurdu

Elon Musk Tesla'nın Texas'daki Gigafactory açılışında bir dizi yeni duyuruda bulundu. Bu duyurular arasında şirketin planladığı yeni teknolojiler yer aldı.

Elon Musk, şirketin Giga Texas fabrikasının açılış partisinde Tesla’nın nihayet gelecek yıl Cybertruck‘ı satmaya başlayacağını duyurdu. Sahnede Cybertruck aracı sergilendi ve araç, kapılarının artık kulpları olmaması dışında hala önceki versiyonlara benziyor. Araba sürücünün kapının yakınında olduğunu anlayabilecek ve kapıları açması gerektiğini bilip kapıyı açacak. Musk ayrıca, ilk olarak 2019’da duyurulan Cybertruck’ın piyasaya sürülmesindeki gecikme için de özür diledi. Tesla’nın ilk hedef çıkış tarihi 2021’di, ancak şimdi 2023’e ertelendi.

Otomobil üreticisi, Cybertruck’ı Amerika’daki “en yüksek hacimli” otomobil fabrikası olmasını umduğu Texas Gigafactory’de üretecek. Musk, dünyadaki diğer planlanan Gigafactory’lere de değindi ve araçların üretiminin daha çevre dostu olacağından söz etti. Musk’a göre şirket bu yıl “insanlık tarihinde hiçbir şirketin ulaşamadığı derecede” üretimi artırmakla ilgilenirken, gelecek yıl tamamen “büyük bir yeni ürün dalgası” üretmekle ilgilenecek.

Şirket, Cybertruck’a ek olarak, gelecek yıl Tesla Semi elektrikli aracını ve henüz açıklamadığı diğer ürünleri de piyasaya sürmeyi planlıyor. Uzun mesafeler arasında kargo taşımak için tasarlanan elektrikli taşıma aracının 2019’da piyasaya sürülmesi gerekiyordu, ancak piyasaya sürülmesi de birkaç kez ertelendi.

Musk, Tesla’nın Optimus insansı robotunun da 2023’te üretime başlayacağını ve insanların yapmak istemediği herhangi bir görevi yerine getirmek için tasarlanacağını söyledi.

Musk’ın bahsettiği bir başka Tesla ürünü ise oldukça fütüristik görünecek şekilde tasarlanacak özel bir robotaksi. Ancak tüm bunlardan önce Tesla, bu yıl Kuzey Amerika’da Tam Otonom Teknolojisinin geniş bir beta sürümünü piyasaya sürecek.

Buradan Giga Texas fabrikasının açılışının tamamını izleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler