Otel ve pansiyonların yönetimini kolaylaştıran Amenitiz, 30 milyon dolar yatırım aldı

Ödeme, konuk yönetimi ve faturalandırma gibi işlemleri kolaylaştıran Barselona merkezli Amenitiz, A Serisi finansman turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.

Otel ve pansiyonların yönetimini kolaylaştıran Barselona merkezli Amenitiz, A Serisi finansman turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Mevcut finansman, şirketin 7,5 milyon dolarlık tohum finansmanından birkaç ay sonra geldi.

Eight Roads tarafından yönetilen Seri A finansman turu, Chalfen Ventures ve mevcut yatırımcılar Point-Nine, Backed ve Otium Capital‘in katılımıyla gerçekleşti.

2018 yılında kurulan SaaS girişimi Amenitiz’in ilk adımları 10 yıldan fazla bir süre önce şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Alexandre Guinefolleau ve ailesinin bağımsız bir otel satın almasıyla başlıyor. Yalnızca Avrupa’da yarım milyondan fazla bağımsız otel, pansiyon ve kır evi bulunduğuna dikkat çeken şirket, özellikle potansiyeli çok yüksek olan bu pazara odaklanıyor. Amenitiz, kendi ödeme modülü de dahil olmak üzere konuk yönetimi, iletişim ve faturalama gibi günlük operasyonların gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Amenitiz’in SaaS platformu, bağımsız otelciler için 3-4 farklı sağlayıcının yerini alarak yönetici yükünü kolaylaştırmayı sağlıyor.

Amenitiz’in tam entegre yazılım platformu bir web sitesi oluşturucu ve bir kanal yöneticisi içerir. Otellerin ve mülklerin booking.com ve Expedia gibi üçüncü taraf platformlarında reklamının yapılabilmesi amacıyla tasarlanmıştır. İlk olarak Fransa’ya odaklanan girişim, şimdilik kaynaklarını Avrupa’da genişlemeye yönlendirmeye devam edeceğini söylüyor.

Amenitiz, 2021 yılında ekibini 30 kişiden 150 kişiye çıkarmayı başardı. Girişim, mevcut finansmanı ekibini bu yıl sonuna kadar 150 kişiden 350’ye çıkarmak için kullanmayı planlıyor. Guinefolleau, yeni fonla Amenitiz’in Birleşik Krallık, İrlanda, Portekiz, Almanya ve Yunanistan’da lansman yapmayı hedeflediğini söylüyor. Şirket ayrıca, önümüzdeki yıllarda ABD ve Latin Amerika olmak üzere yeni bölgelere açılmayı planlıyor.

Güncel İçerikler