Reklamcılık teknolojilerine odaklanan Kiliba, 7 milyon euro tohum yatırım aldı

Pazarlama e-postalarını potansiyel müşterilere yapay zeka yardımıyla uygun hale getiren Kiliba, 7 milyon euro tohum yatırım aldı.

Yapay zeka desteğiyle pazarlama odaklı e-postaları uygun kitleye gönderen Kiliba, 7 milyon euro tohum yatırım aldı. Otium Capital, FrenchFounders ve Bleu Capital tarafından yönetilen tura AB Tasty kurucuları Alix de Sagazan ve Rémi Auber, Nima Karimi ve melek yatırımcılar katıldı.

2020 yılında Amaury Hug de Larauze ve Arnaud Becker tarafından kurulan Fransa merkezli girişim, dijital markaların daha iyi kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları yapmalarını sağlıyor.

Sosyal yardım, müşteri kazanımı ve müşteriyi elde tutma için kişisel, özel bir yaklaşım benimseyip hedef pazara hitap etmek, markalar ve izleyicileri/müşterileri arasında daha iyi etkileşimle bağlantı oluşmasını sağlıyor. Kitlesel bir pazarı hedef alan bu çağda, ultra kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları yapmak o kadar kolay olmuyor. Dijital markaların pazarlama kampanyaları oluşturmasına, kişiselleştirmesine ve göndermesine olanak tanıyan akıllı bir otomasyon platformu geliştiren Kiliba, bu konuda markaların gizli yardımcıları oluyor. 

Kiliba platformu, bu sürecin artan dijitalleşme ve değişen toplumsal eğilimler tarafından nasıl şekillendirildiğine ilk elden tanıklık ederek, son on yılda e-posta pazarlama alanında çalışan iki kurucunun deneyimine dayanılarak oluşturuldu. Pazarlama odaklı platform, sadeliği ve kullanım kolaylığı ile rakiplerinden kolayca ayrılıyor. Kiliba aracılığıyla perakendeciler, doğru müşterileri ve zamanlamayı belirlemek için yapay zekaya dayalı hedef kitleyi belirlemek istiyor.

Kiliba’nın kurucu ortağı Amaury Hug de Larauze,“Yapay zeka her şeyi halleder. Dijital perakendecilerin sadece Kiliba’yı CMS’lerine bağlamaları gerekiyor. Ardından, şirketin tasarım kimliğini entegre eden ve bunları birden çok dile çeviren e-posta kampanyaları oluşturuyoruz. E-postalar, kullanıcının profiline göre uyarlanmış 22 senaryo kullanılarak kişiselleştirilerek ve ardından hedef kitleye bağlı olarak mümkün olan en iyi zamanda gönderiliyor. Hepsinin kurulumu sadece 10 dakika sürüyor!”

Kiliba’nın kurucu ortağı Arnaud Becker, “Mevcut verilerin hacmi son on yılda giderek daha kapsamlı hale geldi ve reklamverenlerin hedeflemelerini optimize etmelerini zorlaştırdı. Bunun sonucunda da e-postaların %80’inden fazlası okunmadan bırakılıyor. Kiliba, açılış oranını üçe katlayarak hassas ve verimli hedeflemenin kilidini açmak için CMS verilerinden ve yapay zekadan yararlanıyor. Bu sayede eposta alan potansiyel müşterilerin daha dikkatli ve mesajla ilgilenme olasılıkları daha yüksek oluyor.”

Akıllı hedefleme aynı zamanda reklamverenlerin müşterilerine gönderilen e-postaların sayısını azaltmasına da olanak tanıyor. Gönderilen e-postaların hacmini azaltarak, e-posta pazarlamasından kaynaklanan karbon emisyonlarını üçte bir oranında azaltıyor.

Otium Capital Girişim Ortağı Jérémie Bordier: “Kiliba bu olgun ve tarihi pazarda devrim yaratıyor. Kullanım kolaylığı, tüm e-perakendecilere dakikalar içinde mükemmel uyarlanmış senaryolar sağlar. Her e-posta, müşteri için otomatik olarak ancak tamamen kişiselleştirilir. Amaury ve Arnaud’un bu sektördeki engin deneyiminin bir yansıması olan Kiliba bizi hemen ikna etti.” 

Yatırım sonrasında girişim, platforma yeni CMS ekleyerek teknik altyapısına odaklanmak ve ekibini büyütmek istiyor.

Güncel İçerikler