Visa, küçük işletmeleri dijital ekonomiye dahil etmek için NFT odaklı Visa Creator Program’ı duyurdu

Visa, küçük işletmeleri veya bireysel satıcıları NFT pazarına entegre edebilmek için bir NFT programı başlattığını duyurdu.

Finansal teknoloji şirketi Visa, küçük işletmeleri dijital ekonomiye sokmak amacıyla bir NFT yaratıcı programı başlattı. Visa kripto para birimi başkanı Cuy Sheffield “Geçen yıl boyunca NFT ekosisteminde hızlı bir büyüme gördük” dedi. “NFT’lerin yeni bir e-ticaret biçimini temsil ettiğini düşünüyoruz.”

Sheffield, küçük bir işletme fikrinin fiziksel olarak faaliyet gösteren dükkanlardan dijital odaklı şirketler kurmak ve NFT’ler gibi yeni araçlardan yararlanmak isteyen yaratıcılara ve girişimcilere sahip diğer bağımsız işletmeleri içerecek şekilde değiştiğini söyledi.

Bir yıllık yoğun bir çalışma programı olan Visa Creator Program, sanatçılar, müzisyenler, moda tasarımcıları ve film yapımcıları dahil olmak üzere küresel bir yaratıcı grubunu NFT’lerle işlerini kurma becerisini bir araya getirecek. Sheffield, ilk grup için içerik oluşturucuların sayısında kesin bir sınır bulunmadığını ve tüm üyelerin Visa müşterilerine ve daha geniş bir danışman ağına erişebileceğini belirtti.

Fiziksel malları satmak, küçük işletmeler ve bireysel satıcılar için lojistikle uğraşmak anlamına geliyor. Sheffield, “NFT’ler, yaratıcı, sanatçı, yetenekli birinin tamamen dijital bir şekilde ürün üretmesine izin veriyor” dedi.

Sheffield, ileriye dönük olarak Visa’nın ticaretin geleceğini takip etmek için Visa’nın kendisini bu kripto teknolojilerine entegre etmek istediğini söyledi. Sheffield, “NFT’ler konusunda inanılmaz derecede heyecanlıyız” dedi. “NFT’lerin birçok farklı ağda var olacağını düşündüğümüz için her NFT pazarının Visa kartlarını kabul edebilmesini istiyoruz.” Ek olarak NFT alım satımının herhangi bir çevrim içi alışveriş kadar kolay olması için çalışacaklarını belirtti.

Sheffield son olarak, “Küçük işletmeler ve ticaret, dünyanın dört bir yanındaki kasaba ve mahallelerde topluluk oluşturmada gerçekten önemli bir rol oynuyor” diye ekledi.

Güncel İçerikler