Benzersiz baykuş tasarımlarından oluşan NFT Projesi: Owloper

Benzersiz baykuş tasarımlarından oluşan, kendi içinde yapay zeka ile bir sosyalleşme ve inkübasyon aracı içeren Owloper NFT projesi hayata geçiyor.

Bugüne kadar ağırlıklı olarak video projeleri ve interaktif video eğitim platformu GmPly ile yakından tanıdığımız Gökçen Karan‘ın da ortakları arasından yer aldığı Owloper projesini sizlere aktaralım.

Owloper’la ilgili Karan: “Owloper klasik bir JPEG projesi değil. Komüniteyi ön plana aldığı için NFT alacak olanlar kurulacak olan bir merkeziyetsiz organizasyon (Owloper DAO) ile aslında bir tür projeye dahil olma, projede söz sahibi olma ve orta-uzun vadede bu NFT’lerden bir tür yatırım gibi faydalanabilme imkanına sahip olacaklar. Owloper DAO ise kendisinden sonra gelecek olan NFT projelerini fonlama, teknik ve mentörlük desteği sunmanın yanı sıra Owloper Academy ile NFT sektörünü geliştirmeyi ve desteklemeyi hedefliyor. Bu yüzden benim için diğer NFT projelerinden açık ara ayrıştığı için bu projeye dahil oldum” dedi.

Owloper blockchain konusunda güçlü bir ekipten oluşuyor. 5 adet full stack developer’dan oluşan geliştirme ekibini 1 adet artist, 1 UI/UX designer destekliyor. Strategist, global product manager, community manager ve communication manager gibi pozisyonlardan oluşan toplam 11 kişilik bir ekip var projenin arkasında.

Projede yapay zeka kullanımı

Owloper NFT’leri 127 adet el çizimi parça kullanılarak ve algoritmik olarak oluşturulmuş benzersiz 5678 adet baykuştan oluşmakta. Kimisi şaşkın, kimisi uykulu, kimisi kızgın ve sevimli görünümlü 7 tip karaktere sahip olacaklar.

Temel olarak benzersiz NFT baykuşların DNA’larından arka planda çalışan yapay zeka modülü ile yeni baykuşların üretilmesi üzerine kurulmuş bir sistem. Bu ise koleksiyonu gerçekten çok değerli hale getiriyor olacak.

Owloper’ın hedefi: “Blockchain Social Network” olmak

Owloper kendi içinde bugüne kadar NFT dünyasında alışılmamış yeni bir yöntem uyguluyor. Örneğin bir owloper’a yani benzersiz bir baykuşa sahipsiniz. Owloper topluluğu içinde bir başkasında daha yine farklı bir baykuş var. Bu iki kişi isterse yapay zeka tarafından işletilen OIC’i (Owloper Incubation Center) kullanarak kendi baykuşlarını çiftleştirerek her iki baykuşun DNA’sından ortak üretilmiş yeni bebek baykuşlara kavuşabiliyorlar. Böylece koleksiyonlarını genişletebiliyorlar.

Gamification ve ödüllendirme ile topluluğa destek

Sistem kullanıcılarına bir oyunlaştırma sunuyor. Owloperlarınızı koleksiyonunuzda tutmaya devam ettiğiniz her gün için OWL Token ile ödüllendirileceksiniz. Owloper’larınızı çiftleştirerek elde ettiğiniz Owloper Baby’ler ile Owloper Game’de av görevlerine katılabileceksiniz.

Projenin koleksiyon özelliği olmasının yanında zengin utility’ler ile geliyor. Bunlardan en çok dikkat çeken Launch Pad ve Academy bölümleri. Bu bölümler sayesinde tasarımcı ve yazılımcıları destekleyecek ve eğitecek bir topluluğu vaad ediyor. Owloper DAO ile 2023 de proje yönetimi tamamen topluluğa bırakılması hedefleniyor.

Projenin güzel yanı: Avalanche desteği ile ilerleyecek

Owloper projesi Avalanche C-Chain networkü üzerinde çalışacak. Owloper projesi, mint tarihi olarak 28 Nisan 2022 tarihini belirlemiş durumda. 1.25 AVAX birim fiyat ile çıkacak olan proje NFT meraklılarına duyurulur. Owloper web sitesine ulaşmak için adresini ziyaret edebilir, bu bağlantıdan da projenin White-paper’ına göz atabilirsiniz.

Güncel İçerikler