Spotify, NFT sahipleri için özel çalma listelerini test ediyor

Spotify, abonelerini belirli çalma listelerine ulaşabilmeleri için NFT'ye sahip olmaları gerektiren bir özelliği test ediyor.

Spotify, abonelerini belirli çalma listelerine ulaşabilmeleri için NFT‘ye sahip olmaları gerektiren bir özelliği test ediyor. Kingship, Fluf, Moonbirds ve Overlord gibi NFT odaklı organizasyonlar pilot programının bir parçası oluyor.

Spotify, bu ve bunun gibi testleri rutin olarak yapıyor. Yeni özellikleri test eden belli başlı kullanıcılar özelliğin verimliliği ve stabil çalışmasını göz önünde bulunduruyor. Test kullanıcılarının yaptığı geri bildirimler, Spotify’ın kararını oldukça etkiliyor. Buna bağlı olarak platform, özelliğin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine karar veriyor.

Spotify’ın dijital varlıklarla bağlantısı geçmişe dayanıyor. Şirket, geçtiğimiz sene NFT ile ilgili bir dizi özellikleri test etti ve ilgili teknik deneyime sahip kişiler için de iş ilanları açtı. Spotify’ın bir tadımcının müzik seçimlerini bir ödeme duvarının arkasına koyarak dinlemeyi (NFT’lerinin satışını) teşvik edebileceği ortaklıklar kurmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

FTX ve Coinbase gibi kripto para platformlarında oluşan dolandırıcılık ve kripto paralardaki gerileme sorunları, bu özelliklerin erken gelmesini sekteye uğratmış olabilir. NFT’lere olan ilgi de kısmen varlıkların sıklıkla iyi satılmaması nedeniyle geçen yıl önemli ölçüde azaldı. Platformun bu konuda nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

NFT ile alakalı yapılan testler, belirli ülkelerdeki Android kullanıcılarıyla sınırlı görünüyor. Her ne kadar şimdilik Spotify konu hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da bu özelliği 8 Mart’taki Stream On etkinliğinde tanıtacağı iddia ediliyor.

Güncel İçerikler