Spotify, yeni Araç Modu’nu test ediyor

Spotify, Car View modunu emekliye ayırdıktan sonra yeni araç içi modu olan "Car Mode" üzerinde çalışmaya başladı.

Techcrunch’ın haberine göre, Spotify, birkaç kullanıcısından oluşan test grubu üzerinde yeni bir araç modu deniyor. Geçen yıl şirket, yeniliklerin önünü açması gerektiğini açıklayarak eski Car View modunu emekliye ayırmıştı. Yapılan açıklamada farklı bir araç sistemi geliştirileceği söylenmişti.

İşte o geliştirme bu yeni haberle ortaya çıkıyor. Spotify’ın “Araba Modu” (Car Mode) olarak adlandırdığı yeni araç içi arayüz, eski sürüme göre ses kontrollerine daha fazla odaklanmış halde. Ancak mahkemeler, “eller serbest ses kontrollerinin” araç yolculuklarını gerçekten daha güvenli hale getirip getirmediği konusunda bir karara varmış değil. Çünkü bazı araştırmalar, sesle kontrol kullanan sürücülerin dikkatlerinin daha fazla dağıldığını gösteriyor. Ancak yeni güncelleme, dikkat dağıtıcı daha az görsel ve temiz bir arayüz sunuyor.

9to5Google tarafından yayınlanan Spotify Araba Modu Android sürümünün ekran görüntülerine göre, kullanıcılar, sanatçı aramak, albümlere göz atmak, çalmak veya duraklatmak, ileri sarmak ve bir şarkıyı beğenmek için ses kontrollerini kullanabilirler. Yeni Araba Modu, basitleştirilmiş “Oyuncu Görünümü” ve son zamanlarda dinlediğiniz müzik veya Podcast’lere hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan bir kütüphane sekmesi ile eski sürümden çok daha sade görünüyor.

Google ve Amazon gibi teknoloji şirketleri, otomobil üreticilerini gelecekteki otomobil modellerinde daha fazla ses tanıma oluşturmaya zorladı. Gelecekte sesli kontroller otonom araçlar için de önemli bir özellik haline gelebilir. Spotify ise bu alanda bir adım önde olmayı hedefliyor. Geçen ay Spotify, uzun bir test döneminden sonra sesli kontrollere sahip bir araç içi oynatıcı olan Car Thing‘i resmi olarak piyasaya sürmüştü. Ancak bu yeni Araba Modu fazladan ödeme yapmak istemeyen sürücüler için alternatif bir seçenek olarak yerini alacak.

Güncel İçerikler