YouTube Music, podcast özelliğini kullanıma sundu

YouTube, uzun zamandır merakla beklenen podcast özelliğini YouTube Music aracılığıyla kullanıma sundu. Popüler podcast platformlarının yükselişi ve yüksek kaliteli podcast'lerin çoğalması, YouTube'un bu kararı almasında önemli bir etken oldu.

YouTube, uzun zamandır merakla beklenen podcast özelliğini YouTube Music aracılığıyla kullanıma sundu. Popüler podcast platformlarının yükselişi ve yüksek kaliteli podcast’lerin çoğalması, YouTube’un bu kararı almasında önemli bir etken oldu.

YouTube Music, podcast pazarına resmi olarak giriş yaptı. ABD’deki kullanıcıların premium abonelik olmadan Android ve iOS uygulamasında podcast’leri yayınlamasına olanak tanıyor. Bu özellik, şovların diğer cihazlarda yayınlanmasına ve arka planda oynatılmasına izin vererek kolayca dinlenilmesini sağlıyor. 

Ödeme yapan üyelerin yine de anlatıcılar tarafından okunan reklamları tolere etmesi gerekiyor. Google’ın Podcasts uygulaması göz önüne alındığında podcast’lerin eklenmesi gereksiz görünebiliyor. YouTube Music aboneleri için dinlemeyi birleştiriyor. YouTube, Spotify gibi orijinal podcast’ler üretmeyecek olsa da özellik daha fazla kullanıcıyı cezbetmek ve diğer akış platformlarıyla rekabet etmek için eklendi. YouTube’un kullanıcılarına daha fazla seçenek sunması ve tüm ses ihtiyaçları için tek adres haline gelmesi harika bir hamle oluyor.

Spotify ve YouTube Music, dünyanın en büyük müzik akışı platformlarından ikisi olduğundan kullanıcıları çekmek ve elde tutmak için sürekli olarak birbirleriyle rekabet halindeler. Spotify öncelikle müziğe odaklanırken, aynı zamanda podcast’leri ve diğer sesli içerikleri, hatta sesli kitapları içerecek şekilde kullanıcılarına sunduğu özellikleri genişletiyor. YouTube Music ise yukarıda görüldüğü gibi podcast çalışmalarını hızlandırıyor.

Her iki platform da benzersiz özellikler sunsa da aralarındaki rekabet şiddetli oluyor. Nihayetinde, her iki platform da gelişmeye ve yenilik yapmaya devam ettiği için rekabet tüketicilere fayda sağlıyor.

Güncel İçerikler