YouTube, video dublaj desteği ile beraber Music’e podcast’leri getiriyor

YouTube, hem Music uygulaması hem de platformu için kullanıcılar tarafından oldukça sevilecek yeni özellikleri kullanıma sunuyor. YouTube tarafına videolar için dublaj seçeneği eklenirken Music tarafına ise podcast'ler ekleniyor. 

YouTube, hem Music uygulaması hem de platformu için kullanıcılar tarafından oldukça sevilecek yeni özellikleri kullanıma sunuyor. YouTube tarafına videolar için dublaj seçeneği eklenirken Music tarafına ise podcast’ler ekleniyor.

YouTube içerik üreticileri, dans yarışmalarından fitness ipuçlarına ve günlük vlog’lara kadar dünyanın her yerinden izleyicilere ulaşıyor ve onları memnun ediyor. Dünya çapında 130 milyondan fazla abonesi olan ve yakın zamanda Red Diamond ödülüne layık görülen MrBeast, 11 dilde dublajlı videolar yayınladı. MrBeast, bu özellik aracılığıyla ana kanalına daha fazla uluslararası izleyici çekti.

İzleyiciler için çok dilli ses, artık videoları ana dillerinde dublajlı olarak izleyebilecekleri anlamına geliyor ve onları başka türlü göremeyecekleri daha fazla içerikle tanıştırıyor. Dublajlı videoları test eden içerik üreticilerin izlenme sürelerinin yüzde 15’inden fazlasının dublajlı olarak izlendi. Ocak ayında ortalama olarak günde 2 milyon saatin üzerinde dublajlı video izledi. Bunun üzerine YouTube, dublajlı video özelliğini içerik üreticileri için aktif hale getirdi.

YouTube’un sunduğu bir diğer yeni özellik YouTube Music’e geliyor. Artık YouTube Music’e podcast içerikleri yüklenebilecek. YouTube’un podcast şefi Kai Chuk, Perşembe günü Hot Pod Zirvesi’nde ses hizmetinin henüz podcast alanına girmediğini, ancak bunun değişmek üzere olduğunu duyurdu.

YouTube, Spotify’da önemli bir strateji olan podcast yayıncılarıyla özel anlaşmalar imzalamakla pek ilgilenmiyor. Platform, podcast’leri video ve sesle dinleme deneyimini birleştirmek istiyor. Uygun ortamda video ile beraber izleme imkanı sunulurken uygun olmayan ortamlarda ise sadece dinlemeyi kullanıcılarına sunuyor.

YouTube, yeni özellikler sayesinde daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi amaçlıyor.

Güncel İçerikler