YouTube Music ve Premium platformlarının kullanıcı sayısı açıklandı

Video ve müzik odaklı içerik platformu YouTube, Music ve Premium kullanıcıların 80 milyon kişiye ulaştığını açıkladı.

Popüler içerik platformu YouTube, merak edilen toplam kullanıcı sayısını açıkladı. Ücretsiz deneme hesapları kullanan müşteriler de dahil olmak üzere dünya genelinde 80 milyon YouTube Music ve Premium abonesine sahip olduğunu paylaştı.

Geçtiğimiz yıl 50 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan şirket, bir yılda 30 milyon yeni kullanıcıya sahip olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Bu başarı hakkında konuşan YouTube ve Google’da Küresel Müzik Başkanı Lyor Cohen, “Müzik endüstrisi ortaklarımızla birlikte, YouTube’u her hayran ve her sanatçı için en iyi yer haline getirmek için çok çalışıyoruz. Bu yolculukta önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Burada durmuyoruz. Yapacak çok işimiz var ve müzik endüstrisine daha fazla büyüme ve katkı sağlamayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

YouTube Ürün Başkan Yardımcısı Adam Smith yaptığı açıklamada, “İnsanlara öncelik veren bir deneyim oluşturmak için çok çalıştık ve hareket halindeyken bile YouTube’un tamamında en iyi, kesintisiz deneyimi sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Her ne kadar rekor bir büyüme açıklasa da YouTube, Spotify, Apple Music ve Çin’in özel platformu Tencent‘in gerisinde yer alıyor. Spotify, geçen ay üçüncü çeyrek paylaştığı üçüncü çeyrek raporunda toplam 195 milyon premium kullanıcı ve 456 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Apple, Temmuz ayında App Store, Apple TV+, Apple Music, bulut hizmetleri ve diğer hizmetlerinde 860 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Tencent Music Entertainment Group, üç müzik akışı uygulamasında yaklaşık 82.7 milyon kullanıcıya sahip olduğunu paylaştı.

YouTube Music ve Premium, ülkemizde sırasıyla 20.99 TL ve 29.99 TL aylık ücretlerle kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Güncel İçerikler