Spotify’dan beraber müzik dinleme deneyimi: Jam

Jam, bugün itibarıyla dünya genelindeki tüm Premium ve Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Jam’i deneyimleyebilmek için uygulamanızın güncel olması gerektiğini unutmayın.

Bizce ortak bir müzik tutkusuyla bağ kurmaktan daha güçlü bir şey yok! Spotify, beraber müzik dinleme deneyimini bir sonraki seviyeye çıkaran ve belli bir gruptaki herkesin birlikte müzik dinlemesine olanak sağlayan yepyeni, kişiselleştirilmiş, gerçek zamanlı bir dinleme deneyimi olan Jam’i tanıttı.

Spotify’ın Blend ve Ortak Çalma Listeleri gibi popüler bazı özelliklerini geliştirip bunları kişiselleştirme teknolojisiyle birleştiren Jam, arkadaşlarınızla birlikte dinlemeyi her zamankinden daha iyi hale getiriyor.

Favori şarkınızı sevdiklerinizle paylaşmak gibisi yok ve artık Jam’le tüm arkadaş grubunuz, paylaşımlı şarkı sırası, bu gruba özel olarak oluşturulmuş öneriler ve kimin hangi şarkıyı eklediğini görebilme özellikleri sayesinde eğlenceye ortak olabilecek.

Jam nasıl çalışıyor?

Jam’i başlatmak için bir Premium kullanıcı, bir çalma listesi, şarkı veya albüm seçer. Ardından, ekranınızın alt kısmındaki “Bağlan” düğmesine tıklayarak ya da favori çalma listeniz, favori albümünüz veya şarkınızdaki üç noktaya tıklayınca açılan menüye girerek “Jam’i Başlat” düğmesini göreceksiniz.

Şarkıları oynatmak için bir cihaz seçebilirsiniz; bu ister telefonunuz ister hoparlörünüz olabilir. Evdeki paylaşılan Wi-Fi bağlantınızı kullanan diğer kişiler de katılmak isterlerse anında Jam’e katılabilir.

Daha sonra arkadaşlarınızı (Premium veya Free kullanıcılar olabilir) şu üç yöntemden birini kullanarak davet edebilirsiniz:

  • Bluetooth’u açıp telefonlarınızı birbirine dokundurarak
  • Arkadaşlarınızdan sizin ekranınızdaki QR kodu taratmasını isteyerek
  • Bu linki sosyal medya, kısa mesaj, SMS ve daha farklı yollarla göndermek için “Paylaş” düğmesine tıklayarak

Jam’deki herkes kendi cihazı üzerinden sıraya şarkı ekleyebilir, kimin hangi şarkıyı eklediğini görebilir ve öneriler alabilir.

Jam oturumunun sahibi olan kullanıcı ayrıca Jam’de kimin olduğunu belirleyebilir, şarkıların sırasını değiştirebilir veya ortama uymadığını hissettiği bir şarkıyı sıradan kaldırabilir.

Jam oturumunun sahibi ayrıca oturumdaki diğer herkesin parçaların sırasını değiştirmesine veya o parçayı sıradan kaldırabilmesine izin vermek için “Misafir kontrolleri”ni de açabilir. “Misafir kontrolleri” kapatıldığında yalnızca Jam oturumunun sahibi çalma sıradaki şarkıları yeniden düzenleyebilir.

Jam, bugün itibarıyla dünya genelindeki tüm Premium ve Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Jam’i deneyimleyebilmek için uygulamanızın güncel olması gerektiğini unutmayın.

Güncel İçerikler