Cevat Yerli’den Web 3.0 odaklı yeni Metaverse girişimi: The TMRW Foundation

Oyun sektöründeki başarılarıyla dünyaca tanınan Crysis oyununun yapımcılarından Türk mühendis Cevat Yerli, son olarak yeni girişimi The TMRW Foundation (Gelecek Vakfı) ile Expo Dubai’de yer alan “2022 WGS Dünya Hükümet Zirvesi”nin ana konuşmacılarından biri oldu.

Cevat Yerli, “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” isimli düşünce liderliği serisinde yer alan konuşmasında insanlık için daha iyi bir gelecek adına: “Hükümet Hizmeti Deneyimlerinin Geleceğini Yeniden Ele Almak” konusunda fikirlerini paylaştı.

Devletlerin vatandaşları için dijital deneyimler hazırlarken karşılaştığı zorluklardan bahseden Yerli, hem vatandaşlar hem de devletler için güvenli, kapsayıcı ve etkileşime açık bir platform sunmaya odaklanan The Internet of Life (Hayatın interneti) üzerinden uygulanabilir bir yaklaşımın da tanıtımını yaptı.

Cevat Yerli’nin kurduğu “The TMRW Foundation” geliştirdikleri RealityOS isimli teknik altyapı ile internetin bir sonraki adımı olarak görülen Web 3.0 üzerinde çalışan ve 3D iletişim aracılığıyla artırılmış gerçeklik (AR) alanında devrim yaratacak olan, “The Internet of Life” konsepti üzerinde çalışıyor.

Yerli, The TMRW Foundation’ın vizyonundan bahsederken özellikle çocuk ve gençlerin geleceğin dünyasında sanal üretimi mümkün kılarken, fiziksel tüketimi azaltacaklarına inandığını belirtiyor. “The Internet of Life” ile doğal, sürdürülebilir ve gerçek zamanlı katılıma dayalı, anonim avatarlar yerineyse gerçek insanların temsil edildiği, yeni bir Metaverse kuruyor.

Yerli: “Sürdürülebilir bir dünyayı mümkün kılmak için yola çıktım. Yeni nesillerimiz ve çocuklarımız sanal dünyada üretimi sürekli ve sınırsız hale getirebilecekler. Sanal dünyada ürettikleri ve tasarladıklarını, fiziksel dünyada da üretilebilecek ve bu da sürdürülebilir bir dünya hedefleyen bizler için doğal kaynakların tüketiminin azalmasını sağlayacak. İşte bu amaç doğrultusunda “Internet of Life” adını verdiğim, internetin üçüncü neslini inşa etmek adına yola çıktım.” dedi.

Bu yeni Metaverse girişimiyle Yerli; iletişim, iş, eğitim, politika, spor ve eğlence sektörlerinde dijital dönüşümü hızlandırmayı, yeni iş imkanları yaratmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Cevat Yerli’nin kurduğu “The TMRW Foundation”ın yaptıkları, değerleri ve amaçlarıyla ilgili daha fazla bilgiyi websitesinden edinmek mümkün.

Güncel İçerikler