Yerli girişim SuperGears Games, TMRW Foundation liderliğinde 10 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

SuperGears Games, 2022'de oyun sektörünün deneyimli isimleri Yasin & Yakup Demirden tarafından kuruldu. İstanbul merkezli olan stüdyo, yarış oyunu türü için yeni bir platform sunmak üzere yola çıktı. Stüdyonun ilk oyunu drag modunda olacak ve Racing Kingdom olarak adlandırılacak.

Türkiye’nin önde gelen oyun stüdyolarından biri olan SuperGears Games, dünyaca ünlü oyun yapımcısı Cevat Yerli’nin sahibi olduğu TMRW Foundation’ın liderliğinde gerçekleşen ilk yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

10 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen bu stratejik yatırımla birlikte Cevat Yerli, SuperGears’ın yönetim kuruluna da katılıyor.

Bu heyecan verici yatırım turuna, Türkiye oyun sektörünün önde gelen isimlerinden TMRW Foundation’a yakın zamanda katılan eski Unity başkan yardımcısı Ulaş Karademir,
Masomo ve Webtekno’nun da kurucusu olan İbrahim Akman, Ingame Group CEO’su Genco Alp, Octopus’un kurucusu Emre Yıldız ve ELA Game Studio kurucusu Murat Alagöz’ün yanı sıra, kurumsal yatırımcılardan Yıldız Tekno GSYO da dahil oldu. Bu geniş katılım, SuperGears’ın oyun endüstrisindeki potansiyeline olan geniş çaplı inancı ve güveni yansıtmaktadır.

SuperGears Games’in kurucuları Yasin Demirden ve Yakup Demirden, oyun endüstrisi kariyerlerine 2000’li yılların başında başlayan ve çok sayıda başarılı oyun geliştiren iki kardeş. Yolculukları, 2002 yılında ilk projeleri SR-Man (FPS) ile başladı, ardından 2006 yılında eleştirmenlerce beğenilen korku aksiyon oyunu Kabus 22 ile devam etti. 2008 yılında, Citroen’in C4 reklam kampanyasıyla birlikte özel olarak tasarlanmış Citroen C4 Robot (Araba Yarışı) oyununu geliştirdiler. 2010 yılında, Marvel karakterlerini içeren SüperCan’ı (Aksiyon Macera) ve serinin devam oyunu SüperCan 2’yi 2012’de yayınladılar.

2015 yılında Demirden kardeşler, ZULA (MMOFPS) oyunuyla Türkiye, Güney Amerika ve Orta Doğu’da önemli bir yeni oyuncu kitlesi oluşturdu. Bu başarının ardından, 2020 yılında ZULA BR (Battle Royale) ile bu oyuncu kitlesini daha da genişlettiler.

SuperGears’ın kurucu ve CEO’su Yasin Demirden yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Cevat Yerli’nin şirketi TMRW Foundation’ın lider yatırımcı olarak bize katılması ve Türkiye’nin önde gelen oyun endüstrisi liderlerinin destekleri, şirketimizin vizyonuna olan inancı teyit ediyor. “Racing Kingdom” isimli yenilikçi yarış oyunu platformumuzun geliştirilmesi için kullanılacak bu yatırım ile global oyun endüstrisinde büyük başarılara ulaşmayı hedefliyoruz. Türe getireceğimiz yeniliklerle klasik yarış deneyiminin ötesine geçerek, yarış oyunları dünyasını yeniden şekillendirmek istiyoruz. Geçmişte Farcry, Crysis oyunlarının yaratıcısı Cevat Yerli’nin yönetim kurulumuza katılması, kendisinin global oyun endüstrisindeki deneyimi ve bilgisiyle şirketimizi daha da ileri taşıyacak.”

Crysis oyunu ile yakından tanınan oyun girişimcisi Cevat Yerli ise bu yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“SuperGears, Racing Kingdom ile gerçekten oyun sektöründe çığır açmanın eşiğinde duruyor. Bu yolculuğun bir parçası olacağım için çok heyecanlıyım. Ekibin yenilikçi vizyonu ve olağanüstü bir oyun deneyimi yaratma tutkusu, kişisel değerlerimle ve oyun endüstrisi için olan hedeflerimle kusursuz bir şekilde örtüşüyor. Racing Kingdom’da sıradışı bir potansiyel görüyorum. Bu platformun, yarış oyunlarına olan bakış açısını yeniden tanımlayacağına inanıyorum.” dedi.TMRW Foundation

Güncel İçerikler