You, yapay zeka destekli bir yazı yazma aracını tanıttı

Bryan McCann ve Richard Socher tarafından geliştirilen YouWrite isimli yapay zeka asistanı, kullanıcıların yapay zeka destekli metinler oluşturmasına olanak sağlıyor.

Birkaç ay önce, Salesforce‘un eski bilim insanları Bryan McCann ve Richard Socher, arama sorgularını anlamak, sonuçları sıralamak ve sorguları farklı dillere ayrıştırmak için yapay zekadan yararlanan bir arama motoru olan You.com‘u başlattı. Platform, web genelindeki bilgileri özetleyip Yelp ve Twitter uygulamaları gibi yerleşik arama uygulamalarıyla genişletebiliyor. Böylece kullanıcılar, sonuçlar sayfasından ayrılmadan aradıkları şeye ulaşabiliyorlar.

You.com, arama motorlarındaki beklentileri karşılamak için çeşitli yöntemler deniyor. Bu yöntemlerin sonuncusu ise, belli filtrelerle birlikte kullanıldığında, kısa metinler veya belgeler oluşturan, OpenAI ile birlikte çalışan bir arama uygulaması. Socher, bu uygulamaya “kişisel yapay zeka yazarı” adı vermiş.

Socher uygulamayla ilgili olarak, “Bu uygulama mağazasına ilk girişimiz. Bu uygulama size daha fazla reklam gösterelim diye sizi dakikalarca sitede tutmaya çalışmıyor. Bizim amacımız gerçekten işinizi halletmek” sözlerini kullandı.

You.com’un yeni aracı, insan benzeri şiirler, e-postalar, yemek tarifleri, kısa öyküler, film senaryoları ve daha fazlasını üretebilen bir yapay zeka dil sistemi olan OpenAI’nin GPT-3‘ünün arkasındaki teknoloji ile destekleniyor.

You.com’un YouWrite adlı yazı asistanını kullanmak için kullanıcılar, arama motorunun arama çubuğuna “Bir deneme yazısı nasıl yazılır” gibisinden bir cümle yazıyor. Ardından yazının uzunluğu, hedef kitlesi, üslubu ve mesajın içeriğini belirleyip YouWrite’ın yazıyı oluşturmasını istiyorlar.

Socher, “Temel olarak, insanların daha üretken olmalarına yardımcı olmak için bu yapay zeka destekli yazı sistemini oluşturmak istiyoruz. İnsanları, yazı yazarken daha verimli hale getirmek için yapay zekanın kontrolüyle tanıştırmak istiyoruz” dedi.

You.com, YouWrite’ı başlangıç için ücretsiz olarak sunacak. Ancak daha sık kullananlar ve daha uzun metinler isteyenler için ödeme planları olacak. Socher, fiyatlandırmanın henüz belli olmadığını ancak Jasper ve CopyAI gibi piyasadaki diğer yapay zeka destekli yazma araçlarından çok daha ucuz olacağını belirtiyor.

Güncel İçerikler