Mimar ve müteahhitleri buluşturan Weaver, 4 milyon dolar yatırım aldı

Dört yılı aşkın bir sürede 120 milyon doların üzerinde yenileme ve tadilat işlemi gerçekleştiren Londra merkezli Weaver, 4 milyon dolar yatırım aldı.

Mimar ve müteahhitleri dijital bir platform üzerinden birbirine bağlayan bir hizmet olan Weaver, btov Partners liderliğindeki bir finansman turunda 4 milyon dolarlık başlangıç yatırımı aldığını açıkladı.

İnşaat sektörü dijital teknolojiden uzak bir konumda. Söz konusu ev tadilatları olduğunda hem mimarlar hem de ev sahipleri en iyi müteahhitleri bulmak için mücadele ediyor. Bu erişim eksikliği, müteahhitlerin geçmiş sicilini araştırmanın yetersizliği ve birçok yenileme projesinde ihale olmaması nedeniyle ev tadilatlarını riskli bir hale getiriyor. Weaver tarafından paylaşılan bir bilgiye göre ise, Birleşik Krallık’taki konutların kabaca üçte ikisinin yapım tarihi 1990 öncesine uzanıyor. Bu veriye göre her 10 ila 20 yılda bir bu evlerin yenilenmesine ihtiyaç duyulacak. Pandemi sonrası artan inşaat maliyetleri de ev sahiplerini daha uygun maliyetli çözümler aramaya zorluyor.

Londra merkezli pazar yeri girişimi Weaver, ev sahipleri ve mimarların tadilat ve yenileme projeleri için müteahhitlerden fiyat almaları için bir platform sunuyor. Girişim, kaynak bulmadan fiyatlandırmaya, sözleşmeden ödemeye kadar tüm kritik aşamaları tek bir arayüz üzerinden yapan bir yazılım geliştiriyor. Profesyonel bir ağ sunan Weaver, müteahhitlerin sürekli olarak incelenmesini de sağlıyor. Bir ev sahibi ile müteahhit arasında işler yolunda gitmediği durumda ise arabulucu konumda hizmet veriyor. Şirketin yazılımı, mimarların operasyonları optimize etmesine ve tüm sözleşme süreci boyunca şeffaflık içinde çalışılmasına olanak tanır.

Dört yıldan fazla bir süredir aktif olarak faaliyet gösteren Weaver, 2021’de platformundaki siparişleri bir önceki yıla göre 2,6 kat arttırdı. Şirket ayrıca, kuruluşundan bu yana 120 milyon doların üzerinde yenileme işlemi gerçekleştirilmesine yardımcı oldu.

Güncel İçerikler