Sanal gerçeklik cerrahi eğitim platformu sunan Osso VR, 66 milyon dolar yatırım aldı

UCLA ve Harvard eğitimli Justin Barad tarafından yönetilen Osso VR, cerrahların gerçek bir ameliyathaneye adım atmadan önce sanal bir ortamda eğitim almalarını sağlayan çözümler geliştirir.

Doğrulanmış bir sanal gerçeklik (VR) cerrahi eğitim platformu Osso VR, C Serisi finansman turunda 66 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Oak HC/FT liderliğindeki Seri C yatırım turu, Signalfire, GSR Ventures, Tiger Global Management ve Kaiser Permanente Ventures‘ın katılımını da içeriyor.

Osso VR, cerrahi ekiplerin gerçek bir ameliyathaneye adım atmadan önce sanal bir ortamda bağımsız veya işbirliği içinde eğitim almalarını sağlayan çözümler geliştirir. Tıbbi cihaz şirketleri tarafından da kullanılan Osso VR, bu şirketlerin teknolojisini dijital olarak tanıtmalarına olanak tanır. Şirket, geleneksel cerrahi eğitim programlarının zorlukları, uzaktan personel yönetimi ve seyahat maliyetleri gibi birçok zorluğa hitap eden çözümler sunar. Şirketin sunduğu teknoloji ile daha fazla cerrah, hastalarına daha hızlı tedavi sunmak için tıbbi teknolojileri kullanma alıştırması yapabilir.

Klinik bakım, tıbbi teknoloji ve VR geliştirme konularında derin bir geçmişe sahip olan Osso VR ekibi, UCLA ve Harvard eğitimli ortopedi cerrahı Justin Barad tarafından yönetiliyor. Şu anda 150’den fazla çalışanı olan şirket, önümüzdeki yıl bu sayıyı artırarak büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Osso VR tarafından yapılan açıklamaya göre mevcut yatırım, şirketin tüm sağlık profesyonelleri için cerrahi eğitime erişimi genişletme girişimini hızlandırmak için kullanılacak.

Osso VR şu anda Johnson & Johnson, Stryker, Zimmer Biomet ve Smith + Nephew dahil olmak üzere önde gelen küresel tıbbi cihaz şirketleriyle ortaklığını sürdürüyor. Bu şirketlerin ilgilendikleri alanlar arasında ortopedi, omurga, kardiyoloji ve genel cerrahi gibi birden fazla uzmanlık alanı yer alıyor.

Güncel İçerikler