Elektrikli bisiklet odaklı Dat Bike, 8 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli bisikletler geliştiren Dat Bike, Jungle Ventures liderliğinde düzenlenen turda 8 milyon dolar yatırım aldı.

Vietnam merkezli elektrikli bisiklet girişimi Dat Bike, 8 milyon dolar yatırım aldı. Jungle Ventures tarafından yönetilen tura Delivery Hero Ventures, GSR Ventures, Wavemaker Partners ve Innoven Capital katıldı. Yeni turla beraber girişimin aldığı yatırım toplamda 16.5 milyon dolar oldu.

2018 yılında Silikon Vadisi’nde yazılım mühendisi olarak çalışırken hurdadan bisiklet yapmayı öğrenen Son Nguyen tarafından kurulan Dat Bike, kurulduğu günden bu yana yükselişini sürdürüyor. Yapılan açıklamaya göre gelirlerin son 12 ayda 10 kat arttığı belirtiliyor. Girişim, Vietnam’da ve yakın gelecekte Güneydoğu Asya’da yeşil taşımacılığın kitlesel olarak benimsenmesini sağlamayı misyon ediniyor.

Girişimin geliştirdiği ürünler, Vietnam Ulaştırma Bakanlığı tarafından yerli olarak üretilen ilk elektrikli bisiklet olarak tanımlanıyor. Bu sayede Dat Bike’ın ürünleri ülke genelinde popülaritesini kolayca artırabiliyor.

Nguyen, Dat Bike’ın müşteri stratejisinin öncelikle iyi bir satış sonrası hizmet ile bir e-bisiklet sunmak olduğunu ve amacının benzinli bisiklet kullanıcılarını elektriğe dönüştürmek olduğunu söyledi.

Dat Bike yatırım

Pazardaki diğer elektrikli bisikletlerin çoğu 50 kilometre giderken girişim tarafından geliştirilen en yeni model Weaver 200’ün, 200 kilometre menzile sahip olduğu ve 100 km menzil için bir saat, 200 km menzil için tam şarjın üç saat süreye ihtiyaç olduğu iddia ediliyor.

Dat Bike kurucusu Son Nguyen, “Şimdiye kadar kaydettiğimiz ilerlemeden inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Elektrikli araç performansını eşit ve benzinli modellerle daha iyi hale getirmek için çaba göstermeye devam ediyoruz. Yeni yatırımla, birinci sınıf üretim yetenekleri oluşturmaya, üretimi verimli bir şekilde ölçeklendirmek istiyoruz. Ürünlerimizi Vietnam ve ötesindeki tüketicilerimiz için sürekli olarak iyileştirmeye yatırım yapabileceğiz.” dedi.

Jungle Ventures başkan yardımcısı My Tran, “Bu tur, Dat Bike’a yaptığımız üçüncü yatırımı gösteriyor. Ekibin inanılmaz icraatına hayran kalmaya devam ediyoruz. Büyüme, Son’un Dat Bike ile inşa ettiği elektrikli geleceğin kanıtı oluyor.” dedi. 

Güncel İçerikler