Müşteri ilişkileri yönetimi çözümleri geliştiren Glia, 45 milyon dolar yatırım aldı

Müşteri hizmetleri yönetimi araçları geliştiren New York ve Tallinn merkezli Glia, 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle 45 milyon dolar yatırım aldı.

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) için yapay zeka tabanlı çözümler sağlayan Glia, 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle D Serisi finansman turunda 45 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Insight Partners liderliğindeki yatırım turu, Wildcat Capital Management ve yeni yatırımcı RingCentral‘ın da katılımıyla gerçekleşti.

New York ve Tallinn, Estonya’da ortak merkezleri bulunan şirket, Carlos Paniagua (CTO), Justin DiPietro (COO) ve Dan Michaeli (CEO) tarafından kuruldu. Şirket, kuruluşundan bu yana toplam 150 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Glia, Ocak 2021’de C Serisi finansman turunda 78 milyon dolar yatırım almıştı.

Covid-19 pandemisi hayatımızın birçok alanında dijital bir devrime sebep oldu. Pek çok sektörde olduğu gibi dijital çözümler, müşteri hizmetleri alanının olmazsa olmazı olmayı başardı. Glia, 250’den fazla banka, sigorta şirketi ve diğer finansal hizmet işletmelerinin müşteri hizmetleri ekiplerinin destek sorularına yardımcı olmak için araçlarını kullandığını söylüyor. Şirket, bugüne kadar 10 milyardan fazla müşteri hizmetleri etkileşimi sağladığını belirtiyor.

Yaklaşık bir sene önceki finansman turunda olduğu gibi, 40 milyon dolarlık yatırımın büyük bir kısmı Ar-Ge için kullanılacak. Şirket, müşteri hizmetleri temsilcilerinin müşterilerle doğrudan iletişime geçmesini desteklemek için yapay zeka teknolojisinden yararlanan daha fazla araç geliştirmeyi planlıyor. Örneğin, temel destek sorunlarında bir sorunu çözmek için müşterilerle ekran paylaşımı yapmak Glia’nın bu alanda geliştirmek istediği araçlardan bir tanesi. Şirket ayrıca, mesajlaşma, ses ve video çözümlerine daha fazla yenilik getirmek için bu alana da yatırım yapacak. Son olarak, Glia, uluslararası alanda daha da genişlemek için işini geliştirmeye odaklanacak.

Güncel İçerikler