Zomato, 10 dakikada yemek teslimatı yapmaya hazırlanıyor

Daha önce 10 dakika içinde market alışverişi teslimatı deneyen Zomato, şimdilerde 10 dakikada yemek teslimi yapmaya çalışacak. Şirket bu haberi Blinkit adlı teslimat girişimini satın aldıktan sonra duyurdu.

Geçmişte 10 dakika içinde market siparişlerini müşterilerine ulaştırmayı deneyen ve bunda başarı sağlayamayan Zomato aynı denemeyi yemek siparişleri için yapmaya hazırlanıyor. Şirket, önümüzdeki aydan itibaren, dünya çapında herhangi bir gıda dağıtım firması tarafından daha önce denenmemiş bu hizmete başlayacak. Şirket bu hizmeti Gurugram şehrinde başlatacak ve hizmetin adı Zomato Instant olacak.

Zomato, 10 dakika içinde teslimatı sağlamak için teslimat çalışanlarına baskı yapmayacaklarını veya ceza uygulamayacaklarını belirtiyor. Aslında şirket, teslimat çalışanlarının bu teslimatların 10 dakika içinde gönderilmesi gerektiğini bilmeyeceklerini söylüyor. Zomato’nun CEO’su Deepinder Goyal bir blog yazısında, “Zaman optimizasyonu yolda yapılmaz ve herhangi bir hayatı riske atmaz” dedi. “Hızlı teslimat sözümüzün yerine getirilmesi, yoğun talep gören müşteri bölgelerine yakın bir yerde bulunan yoğun ‘ikmal istasyonu ağına’ dayanıyor. Geleceğe hazır istasyon içi robotlar, teslimat çalışanı tarafından alınana dek yemeğinizin steril, taze ve sıcak olmasını sağlamak için kullanılıyor”

Duyuru, Zomato’nun Blinkit’i satın almak için bir anlaşmaya varmasından günler sonra geldi. Blinkit, geçtiğimiz sene hızlı market teslimatı yaparken zarara geçmiş bir firmaydı.

Bernstein analistleri ve birçok yatırımcı, 10 dakikada yemek teslimatının mantıklı ve sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorlar. Geçtiğimiz ay talepleri karşılayamadığı için hızlı teslimat girişimi Fridge No More girişimini durdurmak zorunda kalmıştı.

Dünyanın öbür ucundaysa, daha önce hızlı teslimatla ilgili New York Belediye Meclisi bir karar almıştı. Bu tip hızlı teslimat şirketlerinin reklamlarında “15 dakikada teslimat” ibaresini kullanması kuryelerin ve toplumun sağlığını riske attığı için yasaklanmıştı.

Güncel İçerikler