Zomato’nun hisseleri yükselmeye devam ediyor

Hindistan merkezli online yemek sipariş uygulaması ve restoran keşif rehberi Zomato'nun hisseleri yükselişini sürdürüyor.

Hindistan merkezli restoran keşif rehberi ve online yemek sipariş uygulaması Zomato hisseleri, cuma günü Mumbai’deki ilk işlem gününde %65 oranında kapanış yaptı. Şirketin hisseleri tüm gün 76 Hindistan rupisi (1 dolar) ihraç fiyatının üzerinde işlem gördü ve 138,9 Hindistan rupisine (1,87 dolar) kadar yükseldi.

Cuma günü borsalarda güçlü bir çıkış yapmasının ardından Zomato, bugün de ikinci gün kazançlarını sürdürmeye devam ediyor. Hindistan’ın ilk halka arza açılan şirketi olan Zomato’nun hisseleri, Bombay Borsası’nda %13 kadar yükseldi ve haftanın ilk günü işlemlerde 96 Hindistan rupisi (1,29 dolar) ile gün içi en yüksek seviyesine ulaştı.

Girişimciler ve yatırımcı şirketler Zomato’nun hisse senedi performansını yakından takip ettiği için şirketin cuma günkü dönüm noktası ve sonrasındaki performansı oldukça önemliydi. Zomato’nun başarısı pandemi döneminde faaliyetlerini sürdüren yeni girişimlere olan yatırımcı ilgisini büyük oranda artırdı.

Zomato kurucusu Deepinder Goyal, “Gelecek heyecan verici görünüyor. Başarılı olup olmayacağımızı bilmiyorum, her zaman olduğu gibi elimizden gelenin en iyisini yapacağız” tweetini attı.

Geçtiğimiz günlerde Zomato’nun temmuz ayı içerisinde halka arz gerçekleştireceği haberini yapmıştık. Şirket, halka arzdan 1,3 milyar dolar gelir elde ederek değerlemesini 8,6 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Şirket, halka arzda toplamayı hedeflediği 1,3 milyar doların %45’ini halka arzdan birkaç gün önce Tiger Global, Fidelity, New World, ve Baillie Gifford gibi yatırımcıların desteklediği yatırım turunda elde etmişti. Zomato’nun halk arzına talepler ise ilk günden dolmuştu.

Hindistan’da 525 şehirde faaliyet gösteren ve yaklaşık 390,000 restoranla ortaklık yapan Zomato, ülkede Swiggy ve Amazon’un yemek siparişi uygulaması ile rekabet ediyor.

Güncel İçerikler