Zomato, halka arzdan 1.3 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor

Hindistan merkezli restoran keşif rehberi ve online yemek siparişi uygulaması Zomato, geçtiğimiz Nisan ayında Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’na halka arz başvurusunu gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Perşembe günü yapılan açıklamaya göre şirket, gerçekleştirmeyi planladığı halka arzdan 1,3 milyar dolar gelir ederek değerlemesini 8,6 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor. 

Zomato tarafından yapılan açıklamalara göre 14 Temmuz’da başlayacak olan halka arz süreci 16 Temmuz Cuma günü tamamlanacak.

2008 yılında kurulan Gurgoan merkezli girişim, bugüne kadar 20’den fazla yatırım turuyla yaklaşık 2,2 milyar dolar yatırım almıştı. Şirketin yatırımcıları arasında Info Edge, Temasek, Tiger Global, ve Ant Group bulunuyor. Hindistan’ın en büyük online yemek siparişi girişimlerinden olan Zomato, bugünlerde Hindistan pazarında Swiggy ile rekabet ediyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında 250 milyon dolar yatırım alan şirketin değerlemesi 5,4 milyar dolara ulaşmıştı. Zomato’nun Haziran ayında Hindistan merkezli sanal market uygulaması Grofers‘a 100 milyon dolar yatırımıyla şirket Unicorn olmuştu. Gerçekleştirdiği basın açıklamasında Zomato, büyük ölçekte Hindistan pazarına odaklanacağını ve ilerleyen günlerde market teslimatı gibi farklı kategorilere de açılacağını belirtti.

Restoranlar hakkında menü, ve müşteri değerlendirmeleri gibi bilgileri sunmakla kalmayıp online yemek siparişi alanına da açılan Zomato, 2017 yılında Türkiye’den çekilme kararı almış, bir sene sonra ise kapılarını tekrar açmıştı. Bu yılın Ocak ayında ise şirketin ikinci kez Türkiye’den çekileceğini duyurduğunu sizlere aktarmıştık. Küresel krizden büyük ölçüde etkilenen şirket, paket servis pazar koşullarını ve bu dönemde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak 2021 Şubat ayında Türkiye ofisinin kapılarını kapatmıştı.

Güncel İçerikler