HBO Max ve Discovery Plus tek bir platformda birleşebilir

Discovery CFO'su Gunnar Wiedenfels'ın bir konferansta yaptığı açıklamaya göre dijital yayın hizmeti HBO Max ve Discovery Plus, tek bir platformda birleşebilir.

WarnerMedia’nın Discovery ile 43 milyar dolarlık anlaşması tamamlandığında HBO Max ve Discovery Plus tek bir platformda birleşebilir. Pazartesi günü iki şirketin yayın hizmetlerini birleştirmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Variety tarafından yayımlanan bir habere göre bu gelişme Discovery CFO’su Gunnar Wiedenfels tarafından Deutsche Bank’ın 30. Yıllık Medya, İnternet ve Telekom Konferansı’nda açıklandı. Açıklamaya göre Wiedenfels, birleşik şirketin CFO’su olmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte, yeni şirketin birleşik hizmete ne ad verebileceği veya abonelikler için ne kadar ücret talep edebileceği henüz belli değil.

HBO Max ve Discovery Plus ücretlerine baktığımızda ise HBO Max platformunun daha fazla abonelik ücreti talep ettiğini görüyoruz. Reklam gösterimi içeren HBO Max paketi 10 dolardan başlarken reklamsız abonelik ise 15 dolardan başlıyor. Diğer yandan reklam gösterimi olan Discovery Plus 5 dolardan ve reklamsız Discovery Plus aboneliği ise 7 dolardan başlıyor. Variety tarafından paylaşılan bilgiye göre Wiedenfels, birleşik hizmetin abonelik ücretinin ne kadardan başlayacağına dair bir açıklama yapmadı; fakat, şirketin reklam içeren ve içermeyen sürümlere sahip olmayı planladığını söylediğini belirtti.

HBO Max’in çatı şirketi AT&T, Ocak 2022’de yaptığı açıklamada, dijital yayın hizmetinin ve TV kanalının 2021’i 73,8 milyon aboneyle kapattığını açıklamıştı. Discovery ise, 22 milyon abone ile 2021 yılına veda etti.

Güncel İçerikler