RTÜK lisansı onaylanan HBO Max’ten Türkiye faaliyetleriyle ilgili açıklama geldi

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde sizlerle HBO Max platformunun Türkiye’de faaliyet gösterebilmek için RTÜK’e yaptığı lisans başvurusunun onaylandığını ve platformun 10 yıl süre ile RTÜK lisansı aldığını paylaşmıştık.

Yaptığımız haberin yayınlandığı günün akşamında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda HBO Max’in Türkiye lisansının onaylandığını da resmi olarak açıklamıştı. Ancak lisansın onaylanmasının yanı sıra HBO Max’in ne zaman Türkiye’de faaliyetlerine başlayacağı ile ilgili bir bilgi bulunmuyordu.

Bugün, HBO Max’in yayın haklarının sahibi olan Warner Bros tarafından gönderilen basın bildirisinde Warner Bros, HBO Max’in Türkiye’de yayına başlamayacağını ve HBO Max ile Discovery Plus servislerinin birleşmesi sonucunda başta Avrupa bölgesi olmak üzere 2023 yılı sonrasında yeni yayın faaliyetlerine başlayacağını belirtti.

Warner Bros tarafından paylaşılan açıklamanın tamamı bu şekilde:

Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max’i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max’in hali hazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır.

Warner Bros paylaştığı bilgilendirme metninde RTÜK lisansı alınmadığı gibi bir bilgiye ise yer vermedi. Bu da platformun Türkiye’de faaliyetlerine başlamak için gerekli RTÜK lisansını aldığını doğruluyor.

egirişim olarak her zaman size haberleri hızlı ve güvenilir kaynaklardan aktararak önemli gelişmelerden ilk kez sizin haberdar olmanızı sağlıyoruz. HBO Max haberinde de her ne kadar platform, Türkiye’de yayına başlamayacağını duyursa da biz haberimizde HBO Max’in RTÜK lisansı aldığını sizlere aktarmıştık ve bu bilgiye ilişkin bir düzeltme bulunmuyor. Platformun RTÜK lisansını alması haberi üzerine HBO Max’in Türkiye’de yayına başlayacağı ön görüsü yaygın olsa da platform lisans olmasına rağmen henüz Türkiye’de yer almayı tercih etmiyor.

Güncel İçerikler