PG&E ve Ford, elektrikli araçların yedek jeneratör olarak kullanılabilirliğini test ediyor

Pacific Gas and Electric Company (PG&E) ve Ford Motor Company, elektrikli kamyonetlerin yedek jeneratörler olarak kullanılabilirliğini incelemek amacıyla işbirliği yapıyor.

Geçtiğimiz son birkaç yılda elektrikli araçları yollarda görmeye daha çok alıştık. Birçok hükümet ve otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar elektrikli araçların üretimini ve kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. PG&E ve Ford Motor Company ortaklığı ise, elektrikli araçların kullanımını yalnızca yollarla sınırlandırmıyor. İki şirketin işbirliği kapsamında, Ford’un yeni F-150 Lightning elektrikli kamyonetinin Kaliforniya kamu hizmeti alanındaki müşteriler için enerji sağlamak amacıyla kullanılabilirliği incelenecek.

Bu haftanın başlarında kamu hizmeti şirketi PG&E, bir kesinti durumunda çift yönlü şarj araçlarını test etmeyi içeren benzer bir ortaklık üzerinde General Motors ile çalışacağını duyurdu. PG&E CEO’su Patti Poppe yaptığı açıklamada, “Bugün, enerji ve ulaşım endüstrilerinin kesiştiği noktada çığır açan fırsatlar görüyoruz” sözlerine yer verdi. Şirket, daha fazla yeni şarj teknolojisi kullanıma sunuldukça müşterilere daha fazla destek sunmanın önünün açılacağını söylüyor.

Intelligent Backup Power

Ford, çift yönlü şarj özelliklerine sahip olan Lightning’i Mayıs 2021’de üretmeyi planladığını duyurmuştu. Kamyonet, Intelligent Backup Power adında bir kesinti sırasında 10 güne kadar evlere güç sağlayan yerleşik bir jeneratöre sahip. Bu yerleşik jeneratör, kesinti anında otomatik olarak evinize elektrik vermeye başlıyor ve kesinti bittiğinde tekrar şarja geçiyor. Intelligent Backup Power’ın ilk kurulumları 2022 baharında gerçekleşecek.

PG&E, sınırlı sayıdaki müşterinin evlerindeki ilk dağıtım yoluyla Ford’un teknolojisini ve kesinti sırasında elektrik şebekesine nasıl bağlandığını incelemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler