Elektrikli araç girişimi Rivian, 2.5 milyar dolarlık yatırım aldı

ABD'nin elektrikli araç girişimlerinden olan Rivian, 2,5 milyar dolarlık yatırım turunu kapattı. Şirket, önümüzdeki aylarda ABD'de ikinci bir fabrika açmayı planlıyor.

Elektrikli araç girişimi Rivian, 2.5 milyar dolarlık finansman turunu kapattığını duyurdu. Cuma günü yapılan açıklamada yatırım turunun Amazon bünyesindeki Climate Pledge Fund, D1 Capital Partners ve Ford Motor liderliğinde gerçekleştirildiğine yer verildi.

Rivian, bu yılın ocak ayında 2.65 milyar dolarlık yatırım almıştı. Böylece, 2019 yılından bu yana toplamda 10.5 milyar dolarlık yatırım almayı başardı. Son fonlama ile beraber şirketin değerlemesinin ne kadar olduğuna dair ise bir bilgi paylaşılmadı.

Rivian CEO’su RJ Scaringe, “Güvenilir ortaklardan gelen bu finansman, Rivian’ın yeni araç programlarını ölçeklendirmesine, yerel tesis ayak izini genişletmesine ve uluslararası ürün sunumunu hızlandırmasına olanak sağlıyor” sözlerini kullandı.

Rivian, şirketin macera ve B2B ürünleri de dahil olmak üzere birçok uygulamaya esnek bir şekilde uygulanabilen elektrikli bir platform geliştirdi. Şirket, lansman ürünleri olan R1T ve R1S‘nin, eşsiz bir performans, arazi kabiliyeti ve fayda sağladığını vurguluyor.

D1 Capital Partners kurucusu Dan Sundheim, “Ticarileşmesinde bir dönüm noktasına ulaştığı ve müşteriler için olağanüstü ürünler olacağına inandığımız ürünleri sunduğu için Rivian’a yaptığımız yatırımı artırmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Şu anda 7 bin çalışana istihdam sağlayan Rivian, bu yatırım haberinden bir gün öncesinde ABD’de ikinci bir fabrikanın açılmasının planladığı haberini doğrulamıştı. ABD’nin otomobil sanayisi ve elektrikli araç segmentinin büyük bir bölümünü barındıran Illinois, Rivian’ın Normal kasabasındaki ilk tesisine de ev sahipliği yapıyor. Yeni fabrikanın ne zaman kurulacağına dair bir bilgi vermeyen şirket, bu tesis için bir alan belirleme sürecinde olduğunu belirtti.

Şirket, biri R1 araçlarına, diğeri ise ticari teslimat kamyonetlerine ayrılmış olan iki ayrı üretim hattına sahip. Geçtiğimiz aylarda 100 bin adet ticari teslimat kamyoneti sipariş veren Amazon, teslim aldığı ürünleri San Francisco’da test etmişti.

Güncel İçerikler