Otomotiv e-ticaretini ve ödeme teknolojisini geliştirmek isteyen Ford, Stripe ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı

Müşteri ve bayiler için kolay ödeme çözümleri sunmak isteyen Ford Motor Company, Stripe ile beş yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Dijital dönüşüme adım atan Ford Motor Company, otomotiv e-ticareti ve ödeme deneyimini geliştirmek için Stripe ile beş yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu ortaklık ile Stripe, müşterilerin ödemelerini Ford’un web sitesinden doğru yerel Ford veya Lincoln bayisine yönlendirecek.

Ford, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ford ve Lincoln müşterilerine her zaman açık ve verimli bir müşteri deneyimi sunmak için bu anlaşmanın imzalandığını belirtti. Ford ve Stripe, Kuzey Amerika ve Avrupa’da müşteri ve bayilere hizmet veren çevrimiçi ödeme altyapısını birlikte geliştirecek. Stripe ayrıca, ticari müşteriler için Ford Pro FinSimple çözümlerini de mümkün kılacak.

Ford Motor Credit Company CEO’su Marion Harris, e-ticaret ödeme altyapısını yeniden tasarlamak için Ford ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Harris, Stripe platformunun, müşterilerin seçtikleri herhangi bir kanalda basit ödeme deneyimleri sunacağını söyledi.

Stripe, öncelikli olarak e-ticaret web siteleri ve mobil uygulamalar için ödeme işleme yazılımları geliştiriyor. Şirket, girişimlerden halka açık şirketlere kadar her büyüklükteki işletmeye çevrimiçi ödeme yönetimi platformu sunar. Özellikle pandemi dönemi sonrasında çevrimiçi alışverişe olan talebin artmasıyla ödeme şirketlerine olan ilgi de artmaya devam ediyor.

Son zamanlarda Amazon Fire TV gibi abonelik hizmetlerini bünyesine ekleyen Ford ve Lincoln için bu ortaklık oldukça mantıklı. Halihazırda dijital ödeme hizmetleri sunan Ford ve Lincoln bayilerinin anlaşmadan yararlanabilmek için herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. Ford’un dijital dönüşümüne destek vermesi beklenen bu anlaşma, araç siparişleri ve rezervasyonlar için işlemleri kolaylaştıracak. Ford tarafından aktarılan bilgiye göre Stripe teknolojisinin, Kuzey Amerika’dan başlayarak 2022’nin ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

Güncel İçerikler