Google, birçok yenilik sunduğu Android güncellemesini yayınladı

Google'ın yeni Android güncellemesinde Google Mesajlar, Gboard, Android Live Transcribe gibi uygulamalar için yeni özellikler bulunuyor.

Google, bir kaç ürünü için bir dizi güncelleme yayınladı. Google’ın varsayılan mesajlaşma uygulamasında birkaç yeni özellik eklenmiş durumda. Artık iPhone kullanıcıları tarafından mesajlara verilen tepkiler Android telefonlarda da emoji olarak görünecek.

Öte yandan, Google, tüm Android cihazlarda Gboard için dilbilgisi denetimini de başlattı. Bu, yılın başlarında diğer Pixel modellerine geçmeden önce sadece Pixel 6 cihazına özel bir özellikti. Ancak artık tüm Gboard kullanıcıları, uygulamayı yazı yazarken hataları tespit etmesi ve düzeltmeler önermesi için kullanabilecek. Google, gizliliğinizi sağlamak için özelliğin tamamen cihaz üzerinde çalıştığını söylüyor.

Android Live Transcribe uygulaması da güncellendi. Artık internet bağlantısı olmadan konuşma üzerinden metinlere alt yazı oluşturabileceğiniz bir çevrimdışı moda sahip.

Bir başka güncelleme de Google TV‘ler için geldi. Google TV’yi başlattığınızda artık izlediğiniz filmlere ve şovlara dayalı eğlenceli haberleri ve incelemelerin yer aldığı bir “Öne Çıkanlar” sekmesi göreceksiniz. “Yakındakilerle Paylaş” özelliği de yeni bir güncelleme aldı. Güncelleme ile birlikte aktarım sırasında birden fazla alıcı eklemenize izin verilerek fotoğraf, video ve diğer türdeki dosyaları birkaç kişiyle paylaşmak daha kolay hale getirildi.

Eğer telefonunuzda geçirdiğiniz süreyi sınırlandırmak gibi bir niyetiniz varsa, Android’in yeni ekran süresi widget’ından yararlanabilirsiniz. Widget’ın kendisi her gün en çok kullandığınız üç uygulamayı gösteriyor. Ayrıca, uygulamalarınız için günlük zamanlayıcılar ayarlamak, dikkat dağıtan uygulamaları belirli zamanlarda duraklatmak, ve cihazınızı susturup ekranı siyah beyaza çeviren bir uyku vakti modu ayarlamak için de bu widget’ı kullanabilirsiniz.

Güncel İçerikler