Sosyal bir ortamda yatırım yapmayı kolaylaştıran Shares, 40 milyon dolar yatırım aldı

Mobil uygulama üzerinden yatırım yapabileceğiniz ve arkadaşlarınızla konuşabileceğiniz Londra merkezli Shares, 40 milyon dolar yatırım aldı.

Hisselerin kolayca alınıp satılmasını kolaylaştıran Shares, Valar Ventures liderliğindeki A Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Valar Ventures, tohum yatırım turunda girişime 10 milyon dolar yatırım yapmıştı. Seri A turda ayrıca, mevcut yatırımcılar Singular, Global Founders Capital ve Red Sea Ventures karşımıza çıkıyor.

Shares, bir mobil uygulama üzerinde çalışıyor ve insanların yatırım yapmasını sosyal bir aktiviteye dönüştürmeyi hedefliyor. Shares uygulaması ile arkadaşlarınızın veya aile üyelerinizin hareketlerini takip edebilir ve diğer kullanıcılarla doğrudan uygulamada iletişime geçebilirsiniz. Mobil öncelikli bir deneyim sunan girişim, yeni kullanıcıların yalnızca yeni bir uygulama indirmesi ve bir hesap oluşturmak için talimatları izlemesinin yeterli olduğunu söylüyor. Shares, kullanıcılarına sosyal bir ortam sunarak diğer yatırım uygulamalarından ayrılıyor.

Peki, Shares nasıl kullanılır ve minimum ne kadarlık yatırım yapabilirsiniz? Öncelikle Shares, kullanıcılarının kısmi olarak hisse satın almasını sağlamak istiyor ve herhangi bir işlem ücreti talep etmiyor. Ayrıca, 1 sterlin gibi cüzi bir miktardan başlayarak yatırım yapabilmenizi sağlıyor. Ticaret koşullarına göre, Shares şu anda Alpaca Securities LLC ile işbirliği yapıyor.

Bugün şirket, uygulamasını App Store ve Google Play‘de de piyasaya sürüyor. Uygulama, şu an için yalnızca Birleşik Krallık’ta bulunan kişiler tarafından kullanılabilir, ancak şirket gelecekte diğer Avrupa ülkelerine de açılmayı planlıyor. Kısa sürede hızla büyüme sağlayan Shares, sadece dokuz ayda toplam 50 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca girişimin şu anda Londra, Paris ve Krakow’da 130 tam zamanlı çalışanı var.

Güncel İçerikler