Serena Williams ve Venus Williams, Londra merkezli Shares’a yatırım yaptı

Bütçe sınırı olmaksızın yatırım yapmayı ve sosyalleşmeyi bir araya getiren Shares, ünlü tenisçiler Serena Williams ve Venus Williams'tan yatırım aldı.

Herhangi bir limit olmadan herkesin istediği bütçeyle yatırım yapabileceği platform Shares, şampiyon tenisçiler Serena Williams ve Venus Williams tarafından yatırım aldı. Yatırımla beraber Williams kardeşler markanın elçisi de oldular.

2021 yılında Benjamin Chemla, François Ruty ve Harjas Singh tarafından kurulan Shares, yatırımı herkes için erişilebilir kılmak için bir yatırım uygulaması geliştirdi. Herhangi bir yatırımcının alım satım yapması, portföyünü daha iyi yönetmesi ve arkadaşları ve ailesiyle fırsatları tartışması için ortak bir platform kurdu.

Shares’in son araştırmasına göre, Covid-19 pandemisi başladığından beri yatırım yapmak için kadınların %42’sinin daha fazla paraları olduğu belirtildi. Kadınların yarısının salgın sırasında yatırım yapmaya daha fazla ilgi duydukları da paylaşıldı. Platformun kullanıcılarının üçte birinden fazlası kadınlardan oluşuyor. Bu veri baz alındığında platformun sektörün üzerinde üyeye sahip olduğu görülüyor.

Birleşik Krallık’ta piyasaya sürülmesiyle beraber 150.000’in üzerinde kişi, uygulama üzerinden hisse alım-satımı yaptı. Yatırım yapanların %66’sı Z Kuşağı (25 yaşının altında) ve %26’sı Y Kuşağı (26-41) olduğu da belirtildi. Uygulamadan şu anda ticaret, etkinlikler bildirimler, sohbetler, analist yorumları ve fiyat uyarıları geliyor.

Serena Williams, “Paylaşımları ilk duyduğumda vizyona hayran kaldım. Yatırım gibi geleneksel alanların tamamen kapsayıcı olmasını engelleyen, fırsatlar yaratma ve giriş engellerini aşma konusunda aynı derecede etkili şirketler bulmak zordur. Z kuşağı, dünyaya meraklı bir bakış açısına sahip ve sosyal medyanın güçlendirilmesi yoluyla, kendilerini eğitme ve bu bilgileri paylaşma konusunda çok daha açık oldular. Herkesin, özellikle de kadınların, mali durumlarını kontrol altına almak için gerekli araçlara ve bilgiye erişimi olması gerektiğine inanıyorum. Shares, hepimizin parçası olması gereken sohbetleri teşvik eden bir platform.” dedi.

Venus Williams, “Shares, sorun çözen yaratıcı ve eğlenceli bir çözüm. Bu yüzden Benjamin ve ekibiyle birlikte çalışmak istedik. Desteklediğimiz şirketler söz konusu olduğunda ikimizin de geniş bir ilgi alanı olsa da tutkunun amaç ile buluştuğu noktada kesişen ortak bir nokta var.” dedi.

Benjamin Chemla, “Venus ve Serena’yı Shares’a davet ettiğim için çok mutluyum. Öncelikli hedefimiz, kullanıcılarımıza her zaman en iyi ürünü sunarken, yatırımı erişilebilir kılmak ve insanları bir araya getirmek. Venus ve Serena’nın inanılmaz değerlerinin yanı sıra benzersiz ve ilham verici bir hikayeleri var. Bu yüzden onların yatırımcı ve marka elçileri olmaları konusunda tereddüt etmedik.” dedi.

Shares, Mayıs 2022’deki lansmanından bu yana App Store’da ‘Finans’ kategorisinde en çok indirilen ikinci uygulama ve Birleşik Krallık’ta en çok indirilen altıncı uygulama oldu. Yatırımla beraber uygulama, yıl sonuna kadar birden fazla kıtada hizmetlerini başlatmak için kullanacak.

Güncel İçerikler