Elektrikli scooter girişimi Tier Mobility, Ford’un sahip olduğu Spin’i satın aldı

Geçtiğimiz ekim ayında 200 milyon dolar yatırım alan Tier Mobility, Spin'i satın alarak Kuzey Amerika pazarına giriş yaptı.

Covid-19 pandemisinin sebep olduğu kısıtlamalara rağmen büyümesini sürdüren mikro mobilite sektöründe bugün önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz ekim ayında 200 milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaştığımız Tier Mobility, Ford’un sahip olduğu e-scooter girişimi Spin‘i satın aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz sene aldığı finansmanı stratejik satın almalar için kullanacağını söyleyen Tier Mobility, bugün ilk adımlarından birini atarak Spin’i satın aldı. Bu adım, Tier’in şehir ve araç sayısı açısından küresel olarak en büyük mikro mobilite merkezi Kuzey Amerika’ya giriş yapmasını işaret ediyor. Şirket, Kasım 2021’de Avrupa’nın en büyük paylaşımlı bisiklet hizmeti nextbike‘ı ve aralık ayında ise İtalya merkezli Wind Mobility‘i satın almıştı. Tier, şu anda 410’dan fazla şehirde 250.000 araçlık bir filoyla faaliyet gösteriyor. Spin ve 50.000 aracının satın alınmasıyla şirket, küresel ayak izini 21 ülkede 520’den fazla şehir ve topluluğa ve filosunu 300.000 araca genişletiyor.

Anlaşmanın Spin tarafına baktığımızda ise şirketin Ocak 2022’de bazı pazarlardan çekilme kararı aldığını sizlerle paylaşmıştık. Ford’un sahip olduğu elektrikli scooter girişimi Spin, ABD ve Avrupa’daki faaliyetlerini kısmi olarak durdurma kararı aldığını açıklamış ve bundan sonra Kanada, Birleşik Krallık ve ABD’deki diğer pazarlara odaklanacağını duyurmuştu. Şirket ayrıca, yapılandırma kararı sonucunda çalışanlarının dörtte birini işten çıkarmak zorunda kalmıştı.

Avrupa genelinde olumlu değerlendirmeler alan Tier, Spin’in satın alınması ile Kuzey Amerika’da da bu başarısını sürdürmeyi planlıyor. Spin CEO’su Ben Bear, Kuzey Amerika’daki Spin hareketini genişletmekten heyecan duyduklarını söyledi. Sürdürülebilir mobilite çözümleri sunan Tier, Change Mobility For Good misyonunu yerine getirmeye odaklanmaya devam edecek.

Güncel İçerikler