Ford’un sahip olduğu e-scooter şirketi Spin, bazı pazarlardan çekilme kararı aldı

ABD ve Avrupa'daki faaliyetlerini kısmi olarak durdurma kararı aldığını açıklayan Spin, ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki pazarlara odaklanacak. Şirketin yapılandırma kararı sonucunda çalışanlarının dörtte biri işten çıkarılacak.

Ford’un 2018’de satın aldığı e-scooter paylaşımı girişimi Spin, küresel olarak faaliyet gösterdiği bazı pazarlardan çekilme kararı aldığını duyurdu. Şirket, kârlılık yolunu hızlandırmak için yapılandırma kararı almak zorunda kaldığını açıkladı. Bu karar, Spin personelinin dörtte birinin işten çıkarılmasına sebep olacak.

Şpin CEO’su Ben Bear, paylaştığı bir gönderide, Spin’in ABD’deki birkaç pazarın yanı sıra Almanya ve Portekiz’deki tüm faaliyetlerini durdurmaya başladığını söyledi. Şirket ilk olarak Şubat 2022’de İspanya’daki faaliyetlerini durduracak. Spin, bu pazarlarda sürücülerine ve şehir ortaklarına yüksek kaliteli hizmet sunamadığını iddia ediyor. Ayrıca herkes için ücretsiz olan bu pazarlar, kârlılığa giden net bir yol belirlemeyi zorlaştırıyor.

Peki, Spin bu pazarlardan çekildikten sonra neler olacak? İşten çıkarılacak çalışanlara kıdem tazminatı ve işten çıkarma hizmetleri için tahsis edilebilecek ek bir maaş sunulacak. Ben Bear tarafından aktarılan bilgiye göre, şirket, ilerleyen zamanlarda ABD, Kanada ve İngiltere’deki sınırlı pazarlara odaklanacak. Açık ruhsatlı pazarlardan çekilme kararı alan girişim, diğer pazarlarda operasyonel mükemmeliyete odaklanacağını söylüyor. Bear, bu strateji ile araç başına gelirin iki katına katlanacağını iddia ediyor.

Spin, 2016 yılında San Francisco’da kurulmuştu. Ford, 2018 yılında Spin’i satın aldığında anlaşmanın arkasındaki finansal detaylar açıklanmamıştı. Ford, şehir içi trafik sorunu ve kısa mesafeli ulaşım seçeneklerinin eksikliği gibi zorlukların önüne geçmek istediğini açıklamıştı. 2019 yılında hızlı bir genişleme planı açıklayan girişim, 2020 yılında Avrupa’ya açılmıştı. Spin, 2021 yılında uzaktan çalıştırma özelliğine sahip 3 tekerlekli bir scooter’ı piyasaya süren ilk şirket oldu.

Güncel İçerikler