Tier Mobility, sürücü destek sistemi geliştiren Fantasmo’yu satın aldı

Mikro mobilite girişimi Tier Mobility, ABD merkezli Fantasmo'yu satın aldı. Satın alma işleminin finansal detaylarına dair bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz ekim ayında 200 milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaştığımız mikro mobilite girişimi Tier Mobility, ABD merkezli Fantasmo‘yu satın aldığını duyurdu. İki şirket, satın alma işleminin finansal detaylarına dair bir açıklama yapmayı reddetti.

2018 yılında Lawrence Leuschner, Matthias Laug ve Julian Blessin tarafından kurulan Tier Mobility, globalde genişlemesini sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene aldığı finansmanı stratejik satın almalar için kullanacağını söyleyen Tier Mobility, mart ayının başında Ford’un sahip olduğu Spin‘i satın aldığını duyurmuştu. Spin’in satın alınması, Tier’in Kuzey Amerika’ya giriş yapma çabasının ilk hamlesiydi. Bugün edinilen bilgiye göre Fantasmo’yu satın alan Berlin merkezli mikro mobilite girişimi, Kuzey Amerika’daki hareketini hızlandırmaya devam ediyor. Fantasmo, Tier’in geçtiğimiz aylarda satın aldığı dördüncü girişim olma özelliğine sahip.

Bu hamle ile Tier, sokaklara düzen getirmeye ve yayaları korumaya yardımcı olacak e-scooter park sistemine yatırım yapmaya devam ediyor. Fantasmo, GPS’ten on kat daha doğru olan ve 20 cm veya daha kısa mesafe içinde e-scooter park edilişini doğrulayabilen Camera Positioning System (CPS) ile ün kazandı. Tier ve Fantasmo, geçtiğimiz bir yıl içinde bu sistemi kullanmak üzere güçlü bir ilişki kurdu. Tier Mobility, Fantasmo’nun CPS teknolojisini ilk olarak Paris’te kullanıma sundu. Ardından, Londra, York, Düsseldorf ve Leipzig dahil olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu’daki 185’den fazla şehirde yer alan konumlarda kullanıma sundu.

Satın alma işlemi ile birlikte 1.200’den fazla çalışandan oluşan mevcut Tier Mobility ekibi, Fantasmo’nun Avrupa ve ABD’deki 15 uzmanının tümü ile yoluna devam edecek.

Güncel İçerikler