Elektrikli scooter kiralama girişimi Tier Mobility, 200 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

16 ülkede elektrikli scooter, bisiklet ve moped kiralama hizmeti veren Berlin merkezli Tier Mobility, 200 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Berlin merkezli e-scooter kiralama şirketi Tier Mobility, hafta başında yaptığı açıklamada D serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı.

Finansman turuna katılanlar arasında mevcut yatırımcılar SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, RTP Global, Novator, White Star Capital, Northzone ve Speedinvest ile M&G Investments ve Mountain Partners gibi yeni yatırımcılar yer alıyor. Finansman, şirkete piyasadaki en güvenli, en adil ve sürdürülebilir mobilite çözümünü sunarak Change Mobility For Good misyonunu yerine getirmesi için ek kaynaklar sağlıyor.

Bu yaz 60 milyon dolar borç finansmanı ve geçtiğimiz sene SoftBank liderliğinde 250 milyon dolar yatırım alan şirket, bugüne kadar toplamda 660 milyon dolar finansman sağladı. 2018 yılındaki kuruluşundan bu yana Tier, rakipsiz sermaye verimliliği ve operasyonel mükemmellik ile kendisini Avrupa pazar lideri olarak kabul ettirdiğini iddia ediyor. Bugüne kadar 16 ülkede 150 şehirde 135 bin elektrikli scooter, bisiklet ve moped kiralama hizmeti veren Tier, uluslararası kapsamını stratejik büyüme pazarlarında genişletirken, yeni finansmanı satın almalar ve stratejik yatırımlar için kullanmayı planladığını açıkladı.

Şirket ayrıca çok modlu filosunu Avrupa ve Orta Doğu’da genişletmek için daha fazla yatırım yapacak ve yerel işletmeler tarafından barındırılan bir pil şarj istasyonları ağı olan yenilikçi Tier Energy Network’ü kullanıma sunmaya devam edecek.

Tier Mobility CEO’su ve kurucu ortağı Lawrence Leuschner finansman haberiyle birlikte yaptığı açıklamada, “80 milyondan fazla yolculuk ve 13 milyondan fazla araba yolculuğunu bu kadar kısa bir sürede değiştirmek, şüphesiz dünyanın dört bir yanındaki şehirlerin ulaşım ağlarını daha güvenli hale getirmek ve sıfır emisyonlu bir geleceğe doğru ilerlemek için çaresiz olduğunu kanıtlıyor” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler