Instagram, videolara otomatik altyazılar ekleyecek

Geçtiğimiz aylarda 2022 yılında video alanını ikiye katlayacağını açıklayan Instagram, videolar için otomatik altyazılar ekleyeceğini açıkladı.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kullanıcıların paylaştığı videolar için otomatik altyazılar eklemeye başlayacağını duyuran bir açıklama yaptı.

Otomatik altyazılar, Türkçe’nin de dahil olduğu 17 dilde mevcut olacak. Instagram, yeni özelliğin, işitme güçlüğü çeken kullanıcıların platforma daha iyi erişim sağlamasını hedefliyor. Otomatik altyazıların videoları sessiz izlemeyi tercih eden kullanıcılar için de faydalı olması bekleniyor.

Instagram’ın en büyük rakibi olarak tanımlayabileceğimiz TikTok, otomatik altyazı özelliğini Nisan 2021’de kullanıma sunmuştu. Geçtiğimiz aralık ayında ise Twitter, platformun daha erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla benzer bir özelliği iOS ve web istemcisi için tanıtmıştı.

Instagram, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Arapça, Vietnamca, İtalyanca, Almanca, Türkçe, Rusça, Tayca, Tagalogca, Urduca, Malayca, Hintçe, Endonezyaca ve Japonca dahil olmak üzere, otomatik altyazı özelliğinin 17 dilde kullanıma sunulduğunu onayladı. Şirket, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, daha fazla dil desteğinin yakında geleceğini söyledi.

Instagram başkanı Adam Mosseri, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda, yeni özelliğin uzun zamandır beklendiğini ve kullanıcıların özelliği açıp kapatma seçeneğine sahip olacağını söyledi.

Instagram, 2022 yılında Reels’a odaklanarak video alanını ikiye katlayacağına dair bir açıklama yapmıştı. Geçtiğimiz yılın son ayında ise şirket, kullanıcıların yorumları artık Reels videoları ile yanıtlayabileceği yeni bir özellik tanıtmıştı. Instagram’ın bugünkü duyurusu ise şirketin platformunu güncellemesi ve IGTV uygulamasını kapatacağını duyurmasından bir gün sonra geldi. Duyurunun bir parçası olarak Instagram, artık tüm videoları ana uygulamasında bulundurmaya odaklanacağını ve önümüzdeki aylarda video uygulamasını basitleştirmeye ve iyileştirmeye devam edeceğini söyledi. Instagram ayrıca, Reels’a odaklandığını yineledi ve Reels’ın uygulamadaki etkileşime büyük bir katkı sağladığını vurguladı.

Güncel İçerikler