Airbnb’den savaştan kaçan Ukraynalılara ücretsiz konaklama

Rezervasyon ve konaklama hizmeti veren Airbnb, Ukrayna'dan kaçan 100.000 kişiye ücretsiz konaklama hizmeti sağlayacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra binlerce Ukraynalı sivil, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Rusya’nın Ukrayna’daki artan saldırıları, teknoloji dünyasını da etkisi altına aldı ve geçtiğimiz bir hafta içinde teknoloji dünyasından birçok isim önemli kararlara imza attı. Bu isimlerden biri olan Airbnb, pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkeden kaçan 100.000 Ukraynalı vatandaşa ücretsiz konaklama sağlamak için Ukrayna’nın komşusu ülkelerle birlikte çalışma sözü verdi.

Bloomberg‘in haberine göre, 24 Şubat Perşembe günü başlayan işgalin ardından 300.000’den fazla insan ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Kâr amacı gütmeyen Airbnb.org, her ülkedeki mültecilerin ihtiyaçlarını desteklemek için hükümetler ve yerel kuruluşlarla birlikte çalışacağını söylüyor. Ukrayna’dan kaçan 100.000 mülteciye ücretsiz, kısa süreli barınma sağlayacağını duyuran Airbnb, daha uzun süreli barınma sağlanması için çalışıyor.

Şirket, barınma masraflarının Airbnb.org Mülteci Fonu bağışçıları ve ev sahipleri ile birlikte Airbnb tarafından karşılanacağının altını çizdi. Airbnb CEO’su Brian Chesky‘nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey Airbnb yöneticisi, başta Polonya, Almanya, Macaristan ve Romanya olmak üzere Avrupa’daki liderlere mektuplar gönderdi. Ukrayna’dan kaçan 100.000’e kadar mülteciye kısa süreli konut sağlamayı taahhüt eden Airbnb.org, daha uzun süreli konaklamalar ve belirli ihtiyaçları en iyi şekilde desteklemek için hükümetlerle yakın işbirliği içinde çalışacak.

Airbnb.org, uzun bir süredir mülteciler ve sığınmacılar için ücretsiz ve geçici konaklama yardımı sunuyor. Airbnb.org ve Airbnb, geçtiğimiz beş yıl içinde Suriye, Venezuela ve Afganistan’dan gelenler de dahil olmak üzere 54.000’den fazla mülteci ve sığınmacıyı Airbnb.org ortakları aracılığıyla geçici konutlara bağladı. Airbnb.org geçen hafta Afganistan, Afrika, Orta Doğu, Orta ve Güney Amerika ve diğer bölgelerden gelen 20.000 mülteciye daha ücretsiz kısa süreli barınma sağlama hedefi belirledi.

Güncel İçerikler