Airbnb, depremden etkilenen kişilere ücretsiz geçici barınma imkanı sunuyor

Konaklama pazarında dünyanın önde gelen platformlarından biri olan Airbnb, ülkemizde gerçekleşen yıkıcı depremin ardından depremzedelere geçici süreliğine ücretsiz barınma imkanı sağlayacağını açıkladı.

Konaklama pazarında dünyanın önde gelen platformlarından biri olan Airbnb, ülkemizde gerçekleşen yıkıcı depremin ardından depremzedelere geçici süreliğine ücretsiz barınma imkanı sağlayacağını açıkladı. Ülkemizde ve Suriye’de olup olumsuz etkilenen kişiler barınma ihtiyaçlarını bir süreliğine Airbnb üzerinden giderebilecek.

Platform, ihtiyaç duyulduğunda mekân paylaşımının, kaynakların ve desteğin gücünü ortaya çıkarıyor. Airbnb, Open Homes girişimiyle 8 yılı aşkın bir süredir kriz dönemlerinde insanlara yardım sağlıyor. Şirketin web sitesinde, Doğal afetlerden büyük ölçekli çatışmalara kadar tüm acil durumlarda konaklama olanağı sunmak için topluluğumuzla birlikte çalışıyoruz. Depremzedeler ve ilk müdahale görevlileri acil olarak geçici barınma ihtiyacı duyuyor. Yapılan her bağışı toplamda 5 milyon dolara kadar ikiye katlayarak yardımlarınızın etkisini artıracağız.” yazıyor. 

Airbnb üzerinden yapılan her bağışla beraber platform da toplamda 5 milyon dolara kadar bağış yapacağını açıkladı. Yapılan bağışlar, depremzedelerin ücretsiz olarak barınabilmeleri için kullanılacak. Airbnb’ye destekte bulunabilmek için sadece PayPal üzerinden bağış yapmak gerekiyor.

Airbnb sadece ülkemizde değil dünya genelinde de bu tarz sosyal sorumluluk projelerine öncülük ediyor. Doğal afet ve olağanüstü durumlarda da zarar gören kişilere yardımcı olmak için çalışmalar yapıyor. Evini Airbnb üzerinden depremden zarar gören kişilerle paylaşmak isteyen kişiler buradaki linke tıklayarak gereken işlemleri yapması gerekiyor. 

Güncel İçerikler