Airbnb, ev sahiplerinin Wi-Fi hızlarını paylaşabilmelerini kolaylaştıran özelliğini duyurdu

Manuel olarak Wi-Fi hızlarını paylaşabilen ev sahipleri, artık uygulama içi bir özellik ile bağlantı hızlarını test edebilir ve kullanıcılarla paylaşabilirler.

Airbnb, kullanıcıların rezervasyon yapmadan önce Wi-Fi hızını kontrol edebilmeleri için ev sahiplerinin bağlantı hızlarını paylaşabileceğini duyurdu.

Airbnb, turizm ve tatil faaliyetlerinin yanı sıra, son dönemde birçok farklı gruba dünyanın her yerinde konaklama imkanı sağlıyor. Şirket, uzaktan çalışanlar, dijital göçebeler, seyahat eden insanlar ve içerik üreticileri için rezervasyon öncesi Wi-Fi hızını kontrol etmenin bir gereklilik olduğunu belirtiyor.

Bir süredir ev sahiplerine manuel olarak bağlantı hızlarını ekleyebilme olanağı tanıyan Airbnb’de, kablosuz bağlantı hızlarını listelemek veya ekran görüntülerini paylaşabilmek mümkündü.

Bu işlemi daha kolay ve erişilebilir hale getirmek için Airbnb, ev sahiplerinin uygulamayı kullanarak kayıtlarındaki kablosuz bağlantı hızını ölçmelerine olanak tanıyan basitleştirilmiş ve verimli bir uygulama içi çözüm sunuyor. Böylece, bağlantı hızlarını kolayca test edebilir ve kullanıcılar için Airbnb uygulamasında diğer bilgilerin yanı sıra kablosuz bağlantı bilgilerini paylaşabilirler.

Şirket, ABD’de uygulama içi internet hızı testini uygulamaya başladığını ve önümüzdeki haftalarda küresel olarak genişleyeceğini belirtiyor. Bu özellik, M-Lab‘in açık kaynaklı yazılımını kullanıyor.

Airbnb, 2007 yılında San Francisco’dan iki ev sahibinin üç misafiri ağırlamasıyla doğmuştu. Şirket, 14 yıl içerisinde dünyanın hemen hemen her yerinde 900 milyondan fazla misafiri ağırlayan 4 milyon ev sahibine ulaşarak işbirliği yaptı. Airbnb’nin verilerine göre geçtiğimiz sene ekim ayı itibariyle Airbnb ev sahipleri tarafından kazanılan tutar 110 milyar doların üzerinde. Ev sahipleri, yıllık ortalama 9,6 bin dolar kazanıyor.

Airbnb’ye Websitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla erişilebilirsiniz.

Güncel İçerikler