Discord, sağlıkla ilgili topluluk kurallarını güncelliyor

Discord, korona virüs ve sağlık ile ilgili yanıltıcı bilgilerin paylaşımının karşısına geçmek için topluluk kurallarını güncellemeye karar verdi.

Discord, topluluk kurallarına yeni bir güncelleme getiriyor. Bu güncellemeyle birlikte, fiziksel veya toplumsal zarara yol açabilecek yanlış veya yanıltıcı bilgilerin paylaşılmasının önüne geçilmeye çalışılacak.

Discord, sağlıkla ilgili yanlış bilgilendirmeye karşı var olan topluluk kurallarını düzenlemeye karar verdi. Bunun sebebiyse, 2020’nin başlarında ortaya çıkan ve etkisi hala süren korona salgını. Şirket, çevrim içi yayılan bilgilerin doğruluğunun sağlanmasının oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Bu yeni kuralın, hem pandemi sırasında hem de pandemiden sona erdikten sonra tıbbi açıdan tehlikeli yanlış bilgilere karşı etkili olacağı umuluyor.

Bu kuralla birlikte Discord, belli başlı alanlarda sağlıkla ilgili yanıltıcı bilgilerin topluluklarda yayınlamasına engelliyor. Aşı karşıtı içerikler, hastalıklar için tıbbi olarak desteklenmeyen ve tehlikeli tedaviler, herhangi bir hastalık hakkında bilgileri çarpıtan paylaşımlar, Discord tarafından engellenecek.

Sağlıkla ilgili yapılan paylaşımların, tıp çevrelerince ulaşılan fikir birliğine doğrudan aykırı olması durumunda paylaşılan içerik “yanlış veya yanıltıcı” olarak kabul edilecek. Paylaşılan içeriklerin herhangi bir zarara yol açabilecek olması halinde Discord’un topluluk kuralları uygulanacak. Discord’a göre potansiyel olarak zarara yol açacak paylaşımlardan bazıları şu şekilde; bulaşıcı bir hastalığa maruz kalma riskinin artması; halk sağlığı sistemleri üzerinde aşırı baskıya neden olmak; ve sağlık üzerine komplo teorileriyle panik ve sosyal huzursuzluğa sebep olmak.

Discord aynı zamanda kullanıcıların, daha önceden çürütülmüş asılsız söylentileri ve komplo teorilerini yeniden gündeme getirerek başkalarının fikrini değiştirmeye çalışmasını da engelleyecek.

Discord ayrıca; aşıların güvenirliği, yan etkileri ve etkinliği; aşıların içerikleri; hastalıklar için alternatif, onaylanmamış tedaviler; bir hastalığın varlığı, yaygınlığı, bulaşması ve semptomları gibi konularda yanıltıcı veya yanlış bilgi paylaşan topluluklara ve kullanıcılara karşı önlem alacak.

Discord, bu kuralı çiğneyen topluluk veya kullanıcıları uyarabilecek, hesapları geçici veya kalıcı olarak askıya alabilecek ve zararlı içerikleri kaldırabilecek.

Discord’un yaptığı paylaşımda konuyla ilgili olarak, “Dijital yanlış bilgi zararlıdır çünkü insanların mantıklı sonuçlara varmasını engeller ve bunu yüz yüze diyalogla mümkün olandan daha hızlı bir oranda yapar. COVID-19 salgını sırasında eksik, yanlış veya yanıltıcı çevrim içi sağlık bilgilerinin yükselişini görmek özellikle endişe vericiydi. Dünya korona virüsten kurtulduktan sonra bile bu içeriğin platformumuzda yayılmamasını sağlamaya devam etmek istiyoruz.” sözleri kullanıldı.

Güncel İçerikler