Discord, çevrimiçi kötüye kullanımın önüne geçmek için Sentropy’i satın alıyor

Çevrimiçi sohbet platformu Discord, siber zorbalık ve çevrimiçi kötüye kullanım vakalarıyla mücadele etmek için kullanıcılarına yapay zeka destekli yazılım sağlayan Sentropy'i satın alıyor.

Çevrimiçi sohbet programı Discord, son yıllarda yaygınlaşan siber zorbalık ve nefret söylemlerine karşı gelmek amacıyla yapay zeka destekli Sentropy platformunu satın alıyor.

Sentropy kurucu ortağı ve CEO’su John Redgrave‘in şirket bloğu üzerinde yaptığı açıklamada, Discord ekibinin kullanıcı güvenliğine verdiği önem karşısında oldukça etkilendiklerini belirtti. Redgrave, “Discord, kullanıcıların satılacak ürün değil, bağlantı, yaratıcılık ve büyümenin motoru olduğu yeni nesil sosyal medya şirketlerini temsil ediyor. Bu modelde kullanıcı gizliliği ve güvenliği sonradan düşünülmüş değil, temel ürün özellikleridir” açıklamasında bulundu.

Yapılan anlaşmaya göre Sentropy ekibi, Discord’un var olan “Güven ve Güvenlik” faaliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Redgrave, bu sorumluluğu hafife almadıklarını ve Discord’un kaynaklarıyla çalışmaktan onur duyduklarını açıkladı.

Açıklamada Sentropy ve müşterilerinin ortaklıklarının ne olacağına da yer verildi. Şirket, 1 Temmuz itibariyle topluluk koruma faaliyetlerini sonlandırdığını ancak 30 Temmuz 2021 tarihine kadar kötüye kullanım tespiti ve kullanıcı savunma faaliyetlerini sürdüreceğinin haberini verdi.

Şirket isminde değişiklik olmasına rağmen, internetin güvenilir bir platform olması için çalışmalarının ve sorumluluklarının değişmeyeceğini vurgulayan Redgrave, çevrimiçi kötüye kullanımlara karşı savaşma yolunda aynı fikirde bir ekiple çalışacak olmanın heyecanını yaşadıklarını açıkladı.

Discord kullanıcılarının çoğunluğunu bilgisayar oyunu oyuncuları oluştursa da, platform her türden topluluğa hitap ederek aylık 150 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşıyor. Discord, herhangi bir konu, topluluk veya ilgi grubu genelinde bir aidiyet oluşturmayı hedefliyor. Bir çevrimiçi sohbet platformu için kullanıcılarının güvenilir yollarla birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak bu yoldaki önceliklerden biri olmalı. Sentropy, birlikte güvenle aidiyet yaratabiliriz, diyerek bu ortaklığın gelecekteki faaliyetlerine göz kırpıyor.

Güncel İçerikler