YouTube, Discord kanallarında reklamsız müzik dinlemenizi sağlayan Rythm botunu ortadan kaldırmak istiyor

Popüler video platformu YouTube, Discord üzerinde yer alan müzik botlarına olan tavrını devam ettirerek hizmetlerin sona ermesini istiyor.

Google’ın popüler müzik, video ve eğlence uygulaması YouTube, kullanıcı gizliliğine önem veren yeni adımlar atarken kendi güvenliğini korumak için de bazı önemler almaya devam ediyor. Oyun severlerin sıkça tercih ettiği Discord uygulamasında yer alan bir müzik botu ile sıkıntı yaşayan YouTube, bu sorunu ortadan kaldırmak istiyor.

Discord kullanıcılarının bildiği gibi oyun oynarken veya bir etkinlik gerçekleştirirken bazı müzik botları, sesli konuşmanın yanı sıra müzik çalarak ortam daha da eğlenceli bir hale geliyordu. Bu botlar arasında en popüler olanlar ise Groovy ve Rythm.

Kısa süre önce Groovy Discord Müzik Botu için adım atan YouTube, geliştiriciler ile iletişime geçerek bu botu kapatmalarını söylemişti. Karşılıklı anlaşma süresince sık sık baskı yapan YouTube, şimdi aynı baskıyı Rythm Discord Müzik Botu için de yapıyor.

560 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Rythm müzik botu, kullanıcılara YouTube üzerinden müzik dinleme imkanı sunuyor. Aslında sadece müzik de değil, normal videolar içinde bu geçerli. Sadece videolar bu botta gösterilmiyor. Bot sayesinde YouTube’un reklam politikaları aşılarak kullanıcılar bedava müzik dinleme imkanı buluyor.

YouTube bu aşıma bir son vermek amacıyla Rythm Discord Müzik Botuna sadece 7 gün süre tanıdı. Bu 7 gün içeriside YouTube, bot hizmetinin sona ermesini istiyor. Rythm geliştiricileri ise YouTube’un bu uyarısını dikkate alarak 15 Eylül’de hizmetine son vereceğini duyurdu.

YouTube’un Groovy ve Rythm müzik botlarına olan bu tepkisinden sonra Discord kullanıcıları önemli bir özelliği kaybedecek gibi duruyor. Discord bile bu botlar ile iş birliğine gidilerek sosyal online partiler düzenlenebileceğini söylüyor ve bunun için bazı testleri yapmaya hazırlanıyordu. Şimdilerde ise bu özelliğin testlerini şirket, YouTube ortaklığı ile resmi yollarla yapmakta.

Güncel İçerikler