Ertelenmiş ödeme hizmeti sağlayıcısı Scalapay, 497 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Özellikle moda endüstrisinde ertelenmiş ödeme hizmeti sağlayan Milano merkezli Scalapay, 497 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Ertelenmiş ödeme hizmeti sağlayıcısı Scalapay, unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı. Milano merkezli Scalapay, B Serisi finansman turunda 497 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı. Eylül 2021‘de 155 milyon değerindeki A Serisi finansman turu haberine yer verdiğimiz şirket, beş ay gibi kısa bir sürede büyük bir yatırım ile tekrar gündemimizde.

Tencent ve Willoughby Capital tarafından yönetilen tur, Tiger Global, Gangwal, Moore Capital, Deimos ve Fasanara Capital katılımıyla gerçekleşti.

Şimdi satın al, sonra öde (BNPL) teknolojisi sağlayıcısı olan Scalapay, çevrimiçi satış yapan perakendecilerin faizsiz, üç taksitli bir ödeme yöntemi sunmasını sağlıyor. Müşterilerin, alışveriş sepetlerini terk etmesi büyük bir sorun yarattığından girişim, bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Scalapay iş ortağı satıcılar, tüketicilerinin alışveriş sepetlerinin yüzde 48 büyüdüğünü geri bildiriyor.

Decathlon, Calzedonia, Moschino, Samsonite, Nike ve Pandora dahil olmak üzere birçok büyük şirket Scalapay’in müşteri tabanında yer alıyor. Avrupa’da, özellikle İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Belçika, Hollanda ve Avusturya’da 3.000 işletme sahibiyle çalışan Scalapay, henüz ABD ve Birleşik Krallık gibi büyük çaplı pazarlara girmedi. Scalapay CEO’su Simone Mancini, lüks moda satıcılarından yapılan işlemlerin %30-50’sinin Scalapay aracılığıyla gerçekleştiğine dikkat çekti.

İşini daha da büyütmek isteyen şirket, yakın zamanda Magic adında yeni bir platform başlattı. Scalapay Kurucu Ortağı ve CTO’su Johnny Mitrevski, Magic ile, ödeme sırasında yaşanan tüm ortak anlaşmazlık noktalarını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Güncel İçerikler