Ertelenmiş ödeme hizmeti sağlayıcısı Scalapay, 155 milyon dolar yatırım alarak 700 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Satın alınan her şey için faizsiz ve üç taksitli bir ödeme yöntemi sunarak lüks moda endüstrisinde başarısını sürdüren Scalapay, Tiger Global liderliğinde 155 milyon dolar yatırım aldı.

Milano merkezli şimdi al, sonra öde platformu Scalapay, 700 milyon dolarlık değerleme ile A Serisi finansman turunda 155 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Diğer birçok şimdi al, sonra öde platformları gibi Scalapay, müşterilerine bir ürünün maliyetini faizsiz 3 aylık taksitlere yayma imkanı sunuyor. Şirket, diğer bazı firmalardan farklı olarak, odak noktasını açıkça işletmelerin kendisine veriyor. Scalapay’in iş ortakları, daha esnek ve optimize edilmiş bir ödeme süreci aracılığıyla yeni müşteri deneyimlerinin kapılarını açıyor ve dönüşümleri artırmanın farklı yollarını buluyor.

Avrupa’daki perakendeciler ve tüketiciler ile moda gibi kategorilerde önemli ilerlemeler kaydeden iki yaşındaki girişim, yeni sermayeyi genişleme hedeflerini beslemek için kullanacağını duyurdu. Tiger Global liderliğinde yürütülen tur, Fasanara Capital ve Ithaca Investments‘ın yanı sıra, Baleen Capital ve Woodson Capital gibi yeni yatırımcılar tarafından da desteklendi. Şirket, toplamda 203 milyon dolar yatırım almış oldu.

Şirketin hizmeti, çevrimiçi perakendecilerin ödeme süreciyle sıkı bir şekilde entegre olmaya ve kullanıcılara satın aldıkları her şey için faizsiz, üç taksitli bir ödeme yöntemi sunmaya dayanıyor. Avrupa’da, özellikle İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Belçika, Hollanda ve Avusturya’da 3.000 işletme sahibiyle çalışan Scalapay, henüz ABD ve Birleşik Krallık gibi büyük çaplı pazarlara girmedi.

Müşterilerin alışveriş sepetini terk etmesi satıcılar için hala büyük bir sorun olsa da, Scalapay, geri dönüşleri %11 artırdığını ve tüketicilere daha fazla alışveriş yapma güvenini verdiğini iddia ediyor. Girişim, Alberta Ferretti, Intimissimi, Liu Jo, Luisa Spagnoli, Moschino, MSGM ve Twinset gibi markaların yer aldığı lüks moda endüstrisinde özel bir başarı elde etmiş gözüküyor. Scalapay’in kurucu ortağı ve CEO’su Simone Mancini, lüks moda satıcılarından yapılan işlemlerin %30-50’sinin Scalapay aracılığıyla gerçekleştiğine dikkat çekti.

Güncel İçerikler