Yatırımcıların halka arzlarda yer almasını kolaylaştıran PrimaryBid, 190 milyon dolar yatırım aldı

Bireysel yatırımcıların halka arz edilen şirketlere yatırım yapmalarını kolaylaştıran Londra merkezli PrimaryBid, 190 milyon dolar yatırım aldı.

Bireysel yatırımcıların halka arza açılan şirketlere yatırım yapmasını kolaylaştıran PrimaryBid, bir finansman turunda 190 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. C Serisi finansman turu, Softbank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleştirildi.

Londra merkezli PrimaryBid, 2012 yılında Anand Sambasivan, James Deal ve Kieran D’Silva tarafından kuruldu. Finansal hizmetlerin gelişmesi sayesinde, yatırım gibi finansal işlemler de geniş bir tüketici grubu için daha erişilebilir hale geldi. PrimaryBid, finans dünyasında yer almak isteyen insanların halka açılan şirketlere yatırım yapmasını sağlıyor. Diğer bir deyişle, sıradan insanlara bankalar ve diğer profesyonel yatırımcıların yanı sıra halka arzlara doğrudan yatırım yapma şansı veriyor. Girişim, daha adil ve daha kapsayıcı teklifler oluşturmak için platformunu sıfırdan oluşturduğunu söylüyor.

1,3 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştirdi

PrimaryBid, dünyadaki en yüksek profilli anlaşmalardan bazılarının yer aldığı 200’den fazla halka arzda rol aldı ve 1,3 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirdi. Uzaktan çalışma modeline uyum sağlamaya çalışan şirket, şu anda 200 kişiden oluşan bir ekip ile birlikte hizmet veriyor.

PrimaryBid tarafından paylaşılan bilgiye göre şirket, geçtiğimiz 18 ay içinde yaklaşık 150 halka arz sürecinde ve takip işleminde yatırımcılara yardımcı oldu. Şirket, geçtiğimiz aylarda Fransa’daki şirketlerle de çalışmaya başlayarak Avrupa’daki konumunu güçlendirdi. PrimaryBid, Deliveroo, PensionBee, Ocado ve MCG Group dahil olmak üzere çok sayıda büyük şirketin hisse satış işlemlerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.

PrimaryBid CEO’su ve kurucu ortağı Anand Sambasivan, PrimaryBid’in coğrafi olarak genişlemeyi hedeflediğini söyledi. Şirket, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ofis kurmayı göz önünde bulundurarak bu pazarda yer alan şirketlerle çalışmak için düzenleyici onaylar alma sürecinden geçiyor.

Güncel İçerikler