YouTube içerik üreticilerine finansman sağlayan Spotter, 200 milyon dolar yatırım aldı

Mr. Beast ve Dude Perfect gibi isimler dahil olmak üzere YouTube içerik üreticilerine finansman desteği sağlayan Spotter, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 200 milyon dolar yatırım aldı.

YouTube’daki içerik üreticilerine finansal destek sunan Spotter, SoftBank Vision Fund 2 tarafından yönetilen D Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yeni sermaye sonrası 1,7 milyar dolar değerlemeye sahip olan şirket, YouTube içerik üreticilerine doğrudan 1 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor.

Spotter, bundan önce açıklanmayan üç finansman turunda toplamda 555 milyon dolar yatırım almıştı. Bu üç turdaki yatırımcılar arasında Access Industries, HighPost Capital, CoVenture, GPS Partners ve Crossbeam Venture Partners yer alıyor.

2019 yılında kurulan Spotter’ın iş modeli, risk sermayesi yatırımlarından pek de farklı değil. Spotter’ın sunduğu teklif, günümüzün yaratıcı girişimleri arasında giderek daha da popüler hale geliyor. Gelecek vaat eden YouTube içerik üreticilerinin markalarını, kanallarını ve gelirlerini büyütmelerine yardımcı olan Spotter, içerik üreticilerine mevcut içeriklerini lisanslamaları için maddi destek sağlıyor.

Spotter, bugüne kadar Mr. Beast, Dude Perfect, Like Nastya, Aphmau ve Smokin’ & Grillin’ wit AB dahil olmak üzere en çok izlenen YouTube içerik üreticilerine bazılarına yüz milyonlarca dolar finansman desteği sağladı. Spotter, yüz binlerce videodan oluşan ve aylık 40 milyar dakikadan fazla izlenme süresi üreten lisanslı içeriğe sahiptir.

200 milyon dolarlık D Serisi finansman turu, Spotter’ın içerik üreticilerine 2023’e kadar doğrudan 1 milyar dolar yatırım yapmasına olanak tanıyacak. Şirket ayrıca, yeni video prodüksiyonu için ön finansman şeklinde yenilikçi bir teklif sunacak. İçerik üreticilerinin ortaklarıyla olan anlaşmalarındaki hızlanmaya dikkat çeken Spotter, yenilikçi tekliflerine olan talebin arttığını belirtiyor. Fon sağlamanın yanı sıra Spotter, içerik üreticilerinin performanslarını geliştirmeleri konusunda onlara yardımcı olacak veriler sağlar.

Güncel İçerikler